Review Humax TV+

12

Netflix, YouTube, Uitzending Gemist, Kijk, dankzij al die streamingdiensten is er altijd wat op TV. Sorry Doe Maar, maar er is tegenwoordig meer op TV dan alleen een film met Doris Day. Maar heb je geen Smart TV dan kan je geen streamingdiensten kijken. Daar heeft Humax een oplossing voor in de vorm van de TV+. Een klein kastje dat van elke TV een Smart TV maakt. 

Fijne streamer/mediaspeler
 • Design
 • Gebruiksgemak
 • Afstandsbediening
 • App
 • Prijs
4.2

Samenvatting

Mooi ontworpen en eenvoudig te gebruiken streamer. Doet wat hij belooft, maakt van elke TV een Smart TV! Absolute aanrader.

Smart TV’s

Een Smart TV is een televisie die met het internet verbonden is. Dankzij die verbinding kan je op de TV internetstreams bekijken. Bijvoorbeeld YouTube en Netflix. Daarnaast kan je op veel Smart TV’s apps installeren. Hierdoor kan je de TV naar je eigen smaak ‘inrichten’. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dan installeer je de Nu.nl app. Wil je graag TV-uitzendingen terug kunnen kijken, dan installeer je de Uitzending Gemist app.

Smart TV’s bestaan al jaren. Inmiddels zijn de eerste generatie Smart TV’s verouderd. Hoewel de beeld- en geluidskwaliteit nog prima zijn is bijvoorbeeld YouTube niet meer te bekijken. Heel vervelend natuurlijk als je voor één app je hele TV zou moeten vervangen! Met de Humax TV+ maak je dan je oude Smart TV weer up-to-date. Of als je nog een oude TV hebt dan maak je er met de TV+ een Smart TV van.

Design

Humax heeft duidelijk aandacht besteed aan het ontwerp van de TV+. Het is een compact apparaatje van 10 x 10 cm en +/- 2cm hoog. Hij is gemaakt van een hoogwaardige soort kunststof. De bovenkant is uitgevoerd in houtlook, een soort licht oud eiken. De rest van het apparaatje is glanzend wit. Een verademing ten opzichte van al die zwarte kastjes met felle blauw, groene of rode lampjes. Over lampjes gesproken, er zit een klein wit LED-je op dat subtiel oplicht als de TV+ aanstaat.

De afstandsbediening wordt geleverd in een zwarte uitvoering. Ook deze is volledig van kunststof gemaakt. De bovenkant lijkt echter van een soort geborsteld staal. Dat geeft het geheel een relatief luxe uitstraling. Hij ligt ook fijn in de hand met een kleine inkeping voor je wijsvinger. Er zitten niet veel knoppen op, waardoor ze allemaal goed te bedienen zijn zonder dat je de afstandsbediening hoeft te verplaatsen in je hand.

 

Installatie

De installatie is een fluitje van een cent. Stekker in het stopcontact, HDMI-kabel in de TV en de netwerkkabel in de Humax en hij is klaar voor gebruik. Hij werkt overigens ook gewoon via wi-fi dus je hoeft ‘m niet perse met een netwerkkabel aan te sluiten. Als je de Humax voor het eerst aanzet moet je een paar schermen doorlopen, de gebruikelijke eindgebruikersverklaringen en privacyverklaringen. Als je de TV+ met een netwerkkabel hebt aangesloten kan je daarna direct beginnen met het installeren van je favoriete apps. Gebruik je wi-fi dan moet je eerst het wachtwoord van je wi-fi-netwerk invoeren. Dat kost even wat tijd, het moet letter voor letter gedaan worden. Tip: installeer ook de Humax Cast app op je telefoon, beschikbaar voor Android en iOS (Apple). Daarmee kan je de TV+ via je telefoon bedienen. Zo kan je veel makkelijker wachtwoorden etc. invoeren. Erg handig als je wil inloggen op de verschillende apps.

Humax Cast app

Zoals hierboven al vermeld is er een gratis app beschikbaar waarmee je de TV+ kan bedienen via je telefoon. Het design van de app is een beetje gedateerd, helaas ziet het er lang niet zo mooi uit als de streamer zelf. Ook start de app lang niet altijd in een keer op, het lijkt alsof ie blijft hangen. De app afsluiten en weer openen helpt gelukkig altijd, dan doet ie het weer.

De functionaliteit van de app is in potentie wel goed. Met name de mogelijkheid om via de telefoon tekst in te voeren is erg handig. Op de TV+ zit namelijk ook een internetbrowser, dan is makkelijk teksten invoeren wel zo prettig. Helaas is dat dan ook de enige app waar je teksten in kan voeren. Bij Netflix en YouTube werkt het bijvoorbeeld niet. Dat is jammer, zeker bij YouTube waar je toch vaak zoekt naar video’s.

Wat wel erg goed werkt is “listening mode”, in goed Nederlands: luistermodus. Je kan dan via de Humax Cast app het geluid van je TV horen. Een fantastische toevoeging waardoor je makkelijk met je koptelefoon op de TV kan horen zonder dat je een lange kabel nodig hebt.

Gebruiksgemak

De TV+ is eenvoudig in gebruik. Hoewel het even tijd kost om in te loggen op alle accounts van bijvoorbeeld Netflix en Youtube heb je er daarna geen omkijken meer naar. De werking is heel intuïtief, een kind kan de was doen. Ook erg prettig dat er een Netflix-knop op de afstandsbediening zit. Zo kan je met één druk op de knop Netflix openen.

Enige punt van kritiek is de moeizame invoer van tekst. Het kost gewoon veel tijd om letter voor letter tekst in te voeren. Hopelijk komt Humax snel met een update voor de app zodat je via de app teksten kan invoeren.

Apps

Humax heeft ervoor gezorgd dat er een hele scala aan Nederlandse apps beschikbaar is. Alle grote nationale en regionale televisiezenders zitten erop. Ook de verschillende uitzending gemist apps ontbreken natuurlijk niet. Uiteraard zijn ook de grote streamingdiensten beschikbaar. Helaas, voor de fans van The Grand Tour, Amazon Prime Video is niet beschikbaar. Nog een kleine eigenaardigheid, NLZiet werkt gedeeltelijk. Live TV kijken doet het niet.

Humax TV+ Beschikbare apps

Humax TV+ Beschikbare apps

Mediaspeler

De TV+ kan niet alleen overweg met streamingdiensten. Je kan er ook een USB-stick of externe hardeschijf op aansluiten. Bovendien zit er ondersteuning voor netwerkschijven ingebouwd. Mocht je thuis een NAS hebben dan kan je er via de TV+ bij. Deze functionaliteiten zijn nog niet volledig getest. Eerste indruk is dat de meeste bestanden netjes worden afgespeeld, zonder haperingen. Zodra het beter getest is werken we de review bij.

Prijs

De Humax TV+ is te koop voor € 99,- o.a. bij Bol.com

Conclusie

Al met al een hele mooie mediaspeler/streamer voor een heel acceptabel bedrag. De TV+ ziet er goed uit, werkt prettig, de afstandsbediening ligt lekker in de hand en je kan ongestoord genieten van al het moois dat de streamingdiensten te bieden hebben. De app kan beter maar dat mag de pret niet drukken.

 

+ Voordelen

 • Mooi ontwerp
 • Aantrekkelijk geprijsd
 • Gemakkelijk in gebruik

– Nadelen

 • App kan beter
Delen via...

12 reacties

 1. Natasja van der Heijden op

  Hallo,
  Werkt de Humax Tv+ ook om een zender op de tweede tv beter te ontvangen?

  Nu hebben we sneeuw en Ziggo kan dit probleem niet oplossen.
  Kunnen jullie een advies geven hoe dit goed op te lossen zonder hak en breekwerk?

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.