Inleiding

Vandaag bekijken we het Smart Home-systeem van digitalSTROM. Naast een goed (wifi-)netwerk heeft een echt smart home natuurlijk ook een systeem nodig om alle verschillende apparaten in huis eenvoudig te bedienen en aan te kunnen sturen. Natuurlijk, bij je Hue-lampen zit een mooie app, je SONOS-speakers kan je met een app bedienen ook je Nest-thermostaat bedien je met een app. Maar ja, is dat dan echt Smart Living, voor elk apparaat een eigen app? Wij vinden van niet. Wil je echt kunnen genieten van Smart Living dan heb je volgens ons een smart home-systeem nodig.

digitalSTROM Smart Home

Smart Home volgens digitalSTROM

Een smart home-systeem moet kunnen communiceren met alle onderdelen van je huis, dat kan via een kabels of draadloos. Bij nieuwbouw zijn kabels een optie, maar kabels trekken of aanleggen in bestaande woningen is bijna niet te doen. Het is een nogal ingrijpende veranderingen waar veel hak en breekwerk bij komt kijken. Draadloos is een goed alternatief voor bestaande huizen, het is eenvoudig achteraf te installeren. Het werkt tegenwoordig prima, maar het zal nooit zo betrouwbaar worden als een kabel. Bovendien heb je met een kabel geen last van storingen.

Maar wat doe je als je de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem in huis wilt maar je zit niet te wachten op een ingrijpende verbouwing? digitalSTROM! In onze ogen een van de meest bijzondere smart home-systemen. Wat digitalSTROM zo bijzonder maakt is de combinatie van twee factoren: het is een bekabeld systeem én het is geschikt voor bestaande woningen. Ze maken namelijk gebruik van de bestaande stroomkabels in huis.

digitalSTROM installatie

digitalSTROM installatie

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.