digitalSTROM bedienen

Inhoud

App

De meest voor de hand liggende manier om je huis te bedienen is met de app. Apps zijn beschikbaar voor Apple iOS en Android. Je kan zo snel per kamer de lampen bedienen, gordijnen openen of de verwarming regelen. Maar je kan ook een verdieping of zelfs het hele huis in een keer bedienen. Bijvoorbeeld door alle lampen uit te schakelen of rolluiken te openen. Door de koppeling met bijvoorbeeld SONOS kan je eenvoudig muziek afspelen vanuit de digitalSTROM-app. Ook kan je met de app je huis bedienen als je niet thuis bent. Er wordt via het internet een beveiligde verbinding naar je digitalSTROM-server thuis opgebouwd. Zolang je internet hebt kan je dus je huis bedienen, handig!

Schakelaars

Je telefoon of tablet heb je niet altijd bij de hand. Het is dus wel zo handig dat je je huis kan bedienen als je de app niet kunt of wilt gebruiken. Je kan met het digitalSTROM-systeem een klem achter elke schakelaar in huis plaatsen. Deze klemmen zorgen ervoor dat je schakelaar onderdeel wordt van het systeem. Je kan de schakelaar dan gebruiken om lampen aan of uit te zetten of de gordijnen te bedienen. Maar je kan de schakelaar ook gebruiken als ‘huis verlaten’ knop (dan schakelen alle lampen uit) of ‘paniek knop’ (alle lampen gaan aan).

Stem

De laatste toevoeging aan het systeem is integratie met Amazon Alexa en Google Home. Via deze twee ‘voice assistants’ kan je je huis bedienen met je stem, voorlopig nog in het Engels. Heb je je telefoon niet bij je en is de schakelaar te ver weg: “Ok Google, tell digitalSTROM to close the curtains in the living room”, en de gordijnen in de woonkamer sluiten. Maar je kan ook voorgeprogrammeerde scenes starten. De ontbijtscene bijvoorbeeld, dan gaan de lampen boven de eettafel aan en boven het aanrecht en speelt de SONOS speaker in de keuken je favoriete muziek af. In principe kan je tegen je huis praten en heb je je telefoon eigenlijk niet meer nodig. Het was ooit science fiction maar het is nu dus gewoon beschikbaar in huis.

digitalSTROM Google Home

digitalSTROM Google Home

Automatisch

Echt Smart Living wordt het natuurlijk pas als je helemaal niets hoeft te doen in huis. Nu is helemaal niets doen nog niet mogelijk, maar het digitalSTROM systeem kan al veel automatiseren. Natuurlijk de verlichting in toilet, hal, badkamer en welke ruimte je maar wilt. Maar ook door een slimme combinatie van sensoren je huis koel houden op een zonnige dag, door de gordijnen te sluiten en de zonwering uit te schuiven als het warm wordt. Of wat te denken van de koppeling met de auto’s van Tesla? Dan gaat je poort automatisch open als je aan komt rijden, idem voor de garagedeur. Overigens kan je het huis vanuit je Tesla ook bedienen. Je zou er haast lui van worden.

digitalSTROM in een Tesla

digitalSTROM in een Tesla

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.