Review FRITZ!Box 7590

0

Inleiding

De router is het hart van je thuisnetwerk. Hij zorgt er o.a. voor dat je verbinding kan maken met het internet. Hij houdt je veilig voor aanvallen, verzorgt het draadloze netwerk en regelt dat apparaten in huis met elkaar kunnen praten, of juist niet. Kortom, een heel belangrijk apparaat. Vandaag bespreken we de nieuwste router van AVM, de FRITZ!Box 7590. Een router die vol zit met de nieuwste technieken voor een sneller, veiliger en betrouwbaarder thuisnetwerk.

FRITZ!Box 7590 verpakking

FRITZ!Box 7590 verpakking

Wow
  • Design
  • Mogelijkheden
  • Wifi
  • Interface
  • Prijs
4.8

Samenvatting

De FRITZ!Box 7590 is een zeer indrukwekkende router. Niet alleen ziet hij er (voor een router) goed uit, hij is daarnaast helemaal van deze tijd. Alle moderne netwerktechnieken worden ondersteund. De interface is overzichtelijk en alle belangrijke instellingen en functionaliteiten vind je snel terug. Qua uitbreidingsmogelijkheden en extra functionaliteiten kennen we geen enkele router die in de buurt komt, petje af daarvoor. En waar het natuurlijk echt om draait: de wifi-snelheid, die is uitstekend te noemen. Bovendien krijg je daarbij ook nog 5 jaar garantie, op hardware én updates. Wat wil je nog meer? Wij niet, en bevelen deze router dan ook van harte aan!

De FRITZ!Box 7590 in het kort

Wat deze FRITZ!Box (en alle andere FRITZ!Boxen) uniek maakt is dat ze 5 jaar garantie hebben, niet alleen op de hardware maar ze worden ook 5 jaar voorzien van updates. Niet voor niets worden FRITZ! routers door o.a. XS4ALL (al jaren de beste internetprovider van Nederland) en Solcon gebruikt. Ook niet onbelangrijk, de routers vormen een onderdeel van een heel ecosysteem. Je kan de FRITZ!Box namelijk uitbreiden met allerhande extra’s waardoor je een compleet thuisnetwerk kan bouwen zelfs met wat Smart Home oplossingen. Bijvoorbeeld met extra wifi access points, powerline-adapters, huistelefoons, slimme schakelaars en slimme radiatorknoppen. Zoals gezegd zit deze FRITZ!Box 7590 daarnaast ook vol met de nieuwste technieken. We bespreken de belangrijkste:

Multi User MIMO

De router heeft onder andere ondersteuning voor Multi User MIMO (Multiple Input, Multiple Output), een wifi-techniek waardoor meerdere apparaten (smartphones, tablets, laptops enz. enz.) tegelijkertijd van de wifi gebruik kunnen maken. Nu zul je waarschijnlijk denken, je kan toch altijd met meerdere apparaten gebruik maken van wifi? Ja, dat klopt. Maar die apparaten moeten het signaal delen, elk apparaat krijgt om de beurt eventjes wifi zogezegd. Gevolg is dat het internet traag aanvoelt als meerdere mensen tegelijkertijd op de wifi zitten. Met Multi User MIMO heeft elk apparaat een eigen continue verbinding en heb je dus een razendsnelle verbinding, ongeacht wat je buurman doet.

Mesh

Dankzij de Mesh-techniek kunnen alle FRITZ!-netwerkapparaten onderling samenwerken. Alle apparaten, zoals bijvoorbeeld de router, access point en powerline adapter staan met elkaar in verbinding. Hierdoor ontstaat één groot wifi-netwerk in huis én in de tuin.

Bandsteering

De FRITZ!Box is een zogenaamde Dual band router, hij biedt een wifi-netwerk aan op 2,4 GHz en op 5 GHz. De FRITZ!Box bekijkt per apparaat welk van deze frequenties het best gebruikt kan worden. Hierdoor wordt de snelheid en de stabiliteit van de wifi-verbinding een stuk hoger.

Roaming

Waarschijnlijk ken je roaming wel van je mobiele telefoon, het betekent letterlijk zwerven. En tot voor kort moest je daar in het buitenland goed mee oppassen, je betaalde flink meer voor je MB’s als je aan het roamen was. Nu gaat het bij wifi-roaming natuurlijk niet om hogere kosten in het buitenland. Met wifi-roaming bedoelen we de techniek waarmee je zonder onderbrekingen van wifi-punt naar wifi-punt overgeschakeld wordt. Vergelijkbaar met bellen in de auto, de verbinding blijft in stand terwijl je van telefoniemast naar telefonie mast overschakelt. Ben je aan het Facetimen in huis, Skypen of WhatsApp-(video)bellen en loop je door het huis dan zorgt wifi-roaming ervoor dat je verbinding niet wegvalt.

Zo, dat waren de belangrijkste technieken, tijd om de FRITZ!Box te installeren en te testen!

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.