Review FRITZ!Box 7590

0

Installatie

De fysieke installatie is een fluitje van een cent. Je kan de router neerzetten of ophangen aan de muur. Ondanks het nieuwe design zitten de ophangpunten op exact dezelfde plek als de oudere FRITZ! routers. Erg prettig, onze oude 7490 van de muur, nieuwe ophangen, kabeltjes omprikken en hij is klaar voor gebruik. Omdat we XS4All internet via glasvezel hebben is de configuratie zo klaar. Plaats je de router achter een modem(router) van bijvoorbeeld KPN of Ziggo dan is het iets meer werk. Let vooral op als je ook telefonie en televisie via internet (IP TV) afneemt. Laat je goed voorlichten voor je aan de slag gaat of laat de installatie over aan een professional.

FRITZ!Box 7590 geïnstalleerd

FRITZ!Box 7590 geïnstalleerd

Tip! Wil je meerdere apparaten met een kabel verbinden met de router? Sluit dan een netwerkswitch aan op de router en sluit alle kabels van de verschillende apparaten op de switch aan. Zo ontlast je de router voor het reguliere netwerkverkeer en dat heeft een positieve invloed op de netwerksnelheid. Zie ook de installatiefoto hieronder. De rode netwerkkabel gaat van het glasvezelmodem naar de FRITZ!Box 7590. De gele netwerkkabel verbind de FRITZ!Box 7590 met de netwerkswitch waarop alle andere apparaten in huis zijn aangesloten:

FRITZ!Box 7590 meterkast

FRITZ!Box 7590 in de meterkast

Design

Het nieuwe design spreekt ons wel aan, de kleurstelling is vriendelijker al had het rode accent van ons niet gehoeven. Het ontwerp is sowieso al een hele verbetering ten opzichte van de oude FRITZ!Boxen, die waren ronduit lelijk als je het ons vraagt. Maar goed, de gemiddelde fabrikant streeft naar zo hoekig mogelijk ontwerp en plaatst zoveel mogelijk antennes op de router waardoor de meesten lijken op een dood insect dat op zijn rug ligt. Bij FRITZ! geen zichtbare antennes en afgeronde vormen, dat oogt al heel wat vriendelijker.

FRITZ!Box 7590 zijaanzicht

FRITZ!Box 7590 zijaanzicht

Er zitten groene LED’s op de router die je kan dimmen maar die niet helemaal uit kunnen. Mocht de router in het zicht staan hou daar dan rekening mee. Wij zijn geen fan van lampjes die niet uit kunnen.

FRITZ!Box 7590 LED's

FRITZ!Box 7590 LED’s

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.