Waarschijnlijk heb je al een aantal slimme apparaten in huis. Een thermostaat van Toon of Nest, verlichting van Philips Hue of een camera van Netatmo. Stuk voor stuk prachtige en slimme apparaten. Maar, ze communiceren niet of nauwelijks met elkaar waardoor ze niet kunnen samenwerken. Olisto brengt daar verandering in! We laten jullie graag kennismaken met deze innovatieve club.

Over Olisto

Works with Olisto

Olisto is een Nederlands bedrijf, en niet zomaar eentje! Ze zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Toon, de eerste slimme thermostaat in Europa. Ze brengen een schat aan ervaring in slimme oplossingen mee en zijn razend ambitieus: ze willen in 5 jaar op elke verpakking van de slim product ‘Works with Olisto’ hebben staan.

Maar waarom dan? Nou, met alleen slimme apparaten in huis heb je nog geen Smart Home, laat staan Smart Living. Zolang jouw apparaten niet met elkaar kunnen communiceren haal je nooit het maximale eruit en kan je überhaupt niet genieten van Smart Living. Dus, als je er nou voor zorgt dat je slimme apparaten met elkaar kunnen communiceren dan haal je het meeste uit je apparaten en wordt jouw leven een heel stuk slimmer.

Hoe werkt Olisto?

Bij Olisto draait alles om koppelingen met slimme apparaten en online diensten. De basis is de Olisto-app, beschikbaar voor iOS en Android. In de app vind je twee belangrijke onderdelen: kanalen en triggs.

Kanalen

De kanalen zijn koppelingen met verschillende slimme producten en online diensten. Zo zijn de producten van o.a. Toon, Hue, Netatmo, Klik aan Klik uit, Bosch/Siemens (Home Connect) en Nest al beschikbaar. Qua online diensten en platformen kan je gebruikmaken van Facebook, Instagram en de verschillende Google-diensten als Agenda, Drive en Sheets. Een volledig overzicht vind je op de site van Olisto. Gedurende 2018 gaan er nog veel nieuwe kanalen bij komen door een groot project waarmee ze bij Olisto nu bezig zijn!

Triggs

De echte magie van Olisto zit in de triggs. Triggs zijn slimme opdrachten voor je apparaten die je zelf kan instellen. Een beetje zoals programmeren werkt, maar dan heel eenvoudig zelf te doen. Iedereen moet het kunnen. In de Olisto-app vind je al een selectie van aanbevolen triggs (voorbeeld/featured triggs zijn met foto en inspiratie triggs zijn zonder foto), zoals de verwarming lager zetten als je van huis bent, of de verlichting uitschakelen als je niet thuis bent. Natuurlijk wonen de meeste mensen niet in hun ééntje dus kun je de triggs ook zo instellen dat ze af gaan als er niemand meer thuis is. Zodat de laatste persoon die het huis verlaat bijvoorbeeld niet hoeft te denken aan het aanzetten van het alarm, het lager zetten van de thermostaat, de verlichting en slimme stekkers uitzetten en het rolluik naar beneden te laten gaan.

Olisto Triggs

Enkele Triggs in Olisto

Deze voorbeelden zijn relatief eenvoudige triggs die soms al in het apparaat zelf worden aangeboden. In de Hue-app zit al een thuis/afwezig-functie, idem voor Nest. Het wordt pas echt slim als je twee of meer apparaten koppelt. Bijvoorbeeld voor een aanwezigheidsimulatie. Als de Nest-thermostaat of camera meldt dat er niemand thuis is en de zon gaat onder dan gaan alle Hue-lampen aan.

Eerste ervaring

We zijn zelf al lekker aan het testen geslagen. Zo gaan de Hue-lampen nu automatisch uit zodra niemand meer thuis is en kunnen we onze reistijd eenvoudig loggen in Google Sheets, met een druk op de knop. Er zit een enorme potentie in de app, we wachten met smart op nieuwe kanalen zodat we bijvoorbeeld onze SONOS speakers, Fibaro modules en de Logitech Harmony kunnen gebruiken.

Zelf proberen!

Het leukste is natuurlijk om Olisto zelf te proberen. De app is gratis beschikbaar voor zowel Android als iOS telefoons en tablets, en Olisto heeft al een flink aantal triggs voorbereid die je zo kan overnemen. Sowieso wordt er hard gewerkt aan het platform, zo staan er in de app elke week nieuwe voorbeelden van triggs en kan je op Facebook steeds weer nieuwe triggs ontdekken. Probeer het vooral uit en ontdek hoeveel slimmer jouw apparaten nog kunnen samenwerken!

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.