Design

Inhoud

Met het design zullen bij HerQs geen prijzen winnen, althans qua uiterlijk niet. Het is een lekker functioneel vormgegeven apparaatje. Gemaakt van lichtgrijs kunststof met een ruw oppervlak. Aan de zijkanten zitten drie aansluitingen voor de probes. De voorkant wordt ingenomen door een relatief groot display met verlichting waarop de temperatuur wordt weergegeven van de verschillende probes. Bovenop zit een kleine drukknop waarmee je de Easy BBQ Pro kan in- en uitschakelen. Op de onderkant zit een antislipcoating en er zit ook een kleine magneet ingebouwd. Je kan ‘m hierdoor eenvoudig vrijwel overal neerzetten of ophangen. Let er wel op dat ie niet hittebestendig is, zomaar aan elke barbecue hangen is dus niet aan te raden.

HerQs Easy BBQ Pro basisstation

Easy BBQ basisstation

Sensoren

De probes zijn in totaal zo’n 14cm lang, waarvan 9,5cm echt in het vlees gestoken kan worden. Ruim voldoende om ook flink dikke stukken vlees goed te kunnen meten. Aan de probes zit dunne een metalen gevlochten mantel, waardoor de kabel hittebestendig verpakt is. Aan het uiteinde zitten een eenvoudige stekker die in het basisstation gestoken wordt. Om de probes van elkaar te onderscheiden zitten er twee gekleurde kralen aan. De kleuren corresponderen weer met de kleuren in de app, handig.

HerQs Easy BBQ Pro probe

Easy BBQ Pro probe (met klem voor rooster)

App

De gratis app is eenvoudig in gebruik. Als je ‘m de eerste keer opstart vraagt hij je verbinding te maken met een van de EasyBBQ thermometers. Een keer klikken op de knop Inizio (vertaalfoutje vermoeden we) een druk op de knop van de Easy BBQ Pro en hij is klaar voor gebruik. De app zelf is overzichtelijk en makkelijk te gebruiken. Op het beginscherm staan de verschillende probes en de actuele temperatuur. De kleur van het kraaltje om de probe kan je instellen zodat je ze makkelijk uit elkaar kan houden.

Instellingen

Je hebt vervolgens per probe de mogelijkheid om in te stellen hoe je de probe wil gebruiken. Als timer of op basis van temperatuur. De timer spreekt voor zich: tijd instellen en hij geeft een melding zodra de timer is afgelopen. Als je wil je kan een melding toevoegen, bijvoorbeeld dat het tijd is om de hamburgers om te draaien. Dat werkt goed maar helaas is niet goed te zien hoeveel tijd er nog resteert.

De instellingen voor de temperatuur zijn uitgebreid. Er staan een flink aantal mogelijkheden standaard in de app vooringesteld. Bij rund, kalf en lam kan je instellen hoe gaar het vlees moet zijn: rood, medium rood, medium, medium doorbakken en doorbakken. Als je wil kan je de temperatuur zelf nog aanpassen, mocht je niet tevreden zijn. Foutje gemaakt met instellen? Geen probleem, je kan de standaardwaarde weer herstellen, fijn!

Meten

Je kan de probe ook gebruiken om de temperatuur in de barbecue in gaten te houden. Als je zoals ons met rookhout werkt en een constante temperatuur in de barbecue wilt hebben dan is dat een hele handige feature. Je kan een ‘range’ instellen waarbinnen de temperatuur moet blijven, bijvoorbeeld 100 tot 120 graden.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.