In gebruik

Inhoud

Tijd om te barbecueën! We hebben getest met een probe in een flinke kippenpoot en een probe als sensor in de barbecue zelf. Het doel is om de temperatuur in de BBQ tussen de 100 en 120 graden te houden en de kippenpoot zou in ongeveer een 1,5 tot 2,5 uur op een temperatuur van 74 graden moeten uitkomen.

Voor de geïnteresseerden: de kippenpoot is gemarineerd met de Carolina barbecue rub van de BBQ Helden, een beetje zoet en een klein beetje pittig, een van onze favorieten! We gebruiken een kleine Weber BBQ die we indelen volgens de split grill methode van Blue Smoke BBQ. Voor het roken gebruiken we Jack Daniels Whiskey Barrel Smoking Chips.

HerQs Easy BBQ Pro in gebruik

Dankzij de HerQs is het gelukt om een, al zeggen we het zelf, magistrale kippenpoot klaar te maken. In eerste instantie liep de temperatuur in de barbecue te hoog op, naar zo’n 160 graden. De app waarschuwde daarvoor, met een geluidsignaal en door de telefoon te laten trillen. Door een paar briketten eruit te halen daalde de temperatuur en bleef uiteindelijk netjes rond de 115/120 graden hangen.

Genieten

Tijd voor een drankje en om te genieten van het mooie weer. Rustig wachten tot het vlees klaar is. Tussendoor natuurlijk wel even op de app kijken hoe het gaat. Tijdens het inschenken van een nieuw drankje kwamen we wel klein probleempje tegen. De bluetooth verbinding viel even weg. HerQs geeft aan dat het bereik 60 meter is, dat haalt ie niet helemaal. Gelukkig maakt ie daarna weer heel snel automatisch verbinding als je binnen bereik bent.

Roken

Grafieken

Het leuke van de app is dat ie niet alleen een melding geeft als het vlees klaar is of bij een te lage danwel te hoge temperatuur in de barbecue, hij houdt ook een grafiek bij van de temperatuur per probe. Op de grafiek was te zien dat de temperatuur van de kip aan het afvlakken was. Tijd voor een extra briket of twee en de temperatuur liet weer een mooi stijgende lijn zien. Na twee uur kwam de verlossende melding, de ingestelde kerntemperatuur van 74 graden was bereikt en de kippenpoot is klaar, perfect gaar van binnen en met een heerlijke rooksmaak.

Schoonmaken

Roken in de barbecue geeft een fantastische smaak maar ook een flink bende. Alles komt onder een vettige, plakkende waas van rook te zitten.

HerQs Easy BBQ Pro het resultaat

Het resultaat

Gelukkig is het met een schuursponsje en wat afwasmiddel goed schoon te maken. Zelfs de gevlochten mantel en de kraaltje worden weer mooi schoon. Het basisstation is gelukkig niet vies geworden, die is vermoedelijk lastiger schoon te maken vanwege het ruwe materiaal waar ie van gemaakt is.

Topper
  • Design
  • Gebruiksgemak
  • App
  • Bouwkwaliteit
  • Prijs
4.8

Samenvatting

De HerQs Easy BBQ Pro is een bijna perfecte barbecue thermometer. De app werkt heel goed, is overzichtelijk en je kan alle benodigde instellingen zelf eenvoudig naar smaak aanpassen. De koppeling met je telefoon wordt snel tot stand gebracht. De grafieken van de sensoren zijn een geweldige toevoeging. Bovendien kan je er in totaal tot 6 probes op aansluiten. Bovendien kost ie maar € 49,95, en een extra setje probes zit op €19,95, geen geld!

Waar te koop?

Je koopt de HerQs Easy BBQ Pro o.a. bij Bol.com en op de site van HerQs zelf.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.