We stellen jullie graag voor aan Ring, de Amerikaanse fabrikant van slimme beveiligingsoplossingen. Ze zijn opgericht in 2012 door Jamie Siminof, begonnen met het opnieuw uitvinden van de deurbel. Jamie bedacht een slimme deurbel, met camera, die gekoppeld is aan je smartphone zodat je voordat je de deur opent kan zien wie er voor de deur staat. Inmiddels zijn we zes jaar verder en zijn zij zich steeds meer gaan toeleggen op slimme beveiligingsoplossingen.

Ring rondom het huis

Ring rondom het huis

Shark Tank

In 2015 heeft Jamie zijn idee voor de slimme deurbel, toen nog onder de naam Doorbot, gepitcht in het programma Shark Tank. Hij vroeg 700.000 dollar voor 10% aandeel in het bedrijf. Geen van de ‘sharks’ heeft gehapt, inmiddels vinden de sharks dat de grootste misser die ze gemaakt hebben. Onlangs is Ring namelijk overgenomen door Amazon voor, naar verluidt, 1 miljard dollar!

Benieuwd naar Jamie’s pitch?

Beveiliging binnen handbereik

Ring heeft zich na de lancering van de slimme deurbel steeds verder gespecialiseerd in beveiligingsoplossingen voor moderne huishoudens. Ze willen bewoners in staat stellen om, vanaf waar dan ook, hun huis in de gaten te houden via hun smartphone, tablet of pc. Het doel is betaalbare, proactieve en eenvoudig te installeren beveiligingsoplossingen te ontwikkelen. Zo willen ze iedereen de mogelijkheid bieden om iets aan beveiliging te kunnen doen. Maar de filosofie van het bedrijf houdt niet op bij één huishouden.

Het begint bij de voordeur

Hun missie is om buurten veiliger te maken door een ‘Ring of Security’ rondom huizen en buurten te bouwen. Uiteraard zijn ze daarmee gestart in de Verenigde Staten en met effect!  In de, zoals ze het zelf noemen, ‘Ring Neighborhoods’ blijken de criminaliteitscijfers daadwerkelijk te dalen. Het mooiste wapenfeit is een buurt in Los Angeles waar het aantal woninginbraken met 55 procent daalde nadat een videodeurbel was geïnstalleerd bij slechts tien procent van de huizen. De volgende stap is om de ‘Ring of Security’ naar Europa te brengen.

Ring Neighborhoods

Ring Neighborhoods

Slimme beveiliging op elke hoek

De knappe koppen van het bedrijf blijven continue werken aan beveiliging door nieuwe producten te lanceren, die beschikbaar zijn voor alle soorten huiseigenaren. Door middel van videodeurbellen kunnen bewoners, ook als ze niet thuis zijn,  communiceren met bezoekers aan hun voordeur. Daarnaast laten de verschillende beveiligingscamera’s bewoners hun perceel monitoren vanaf iedere locatie. Alle beveiligingsproducten van Ring hebben ingebouwde bewegingssensoren. Deze sensoren detecteren wanneer iemand het huis nadert, waarna de gebruiker direct een waarschuwing op zijn mobiel ontvangt en een video-opname in HD wordt gestart.

Benieuwd!

Wij zijn heel benieuwd naar de producten van Ring en hebben op dit moment twee producten ter review gekregen. De komende dagen gaan we de Video Doorbell 2 en de Spotlight Cam Battery aan de tand voelen.

Wil je meer weten over? Kijk dan op ring.com.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.