Design

Inhoud

De Video Doorbell 2 wordt geleverd met twee kunststof frontjes, een zilveren (satijnglans) en een donkerbruine (mat). Ring noemt de donkere kleur Venetiaans brons, creatief bedacht en het klinkt wel chique maar het ziet er in onze ogen minder mooi dan de zilveren uitvoering.

Het geheel oogt in ieder geval prima, een redelijk strak ontwerp zonder al te veel opsmuk. Een klein punt van kritiek is het glanzend zwarte bovenste deel van de deurbel, het deel waarin de camera en de bewegingssensor zitten. Het type kunststof dat Ring gebruikt heeft is nogal krasgevoelig. Even stof afnemen met een microvezeldoekje voor de foto’s en er zitten al kleine krasjes op, als je goed kijkt. Jammer, maar gezien de prijsstelling van de Ring is het wel te begrijpen.

Installatie

Om de deurbel op de juiste plek op te kunnen hangen is het belangrijk eerst de app te installeren en de deurbel te configureren. Dan kan je goed bepalen hoe hoog de Ring moet hangen en of een van de frames nodig is om een goed beeld te krijgen. Stap 1 is de accu opladen. Dat duurt best wel even, ergens tussen de 3 en 6 uur in totaal. Mooi de tijd dus om de app te installeren, die is er voor Android en iOS, maar ook gewoon voor Windows en Mac.

Eenvoudige installatie dankzij de app

Als de accu eenmaal is opgeladen kan het feest beginnen, de installatie! De Ring app loodst je er in een paar stappen doorheen. Zoals bij vrijwel alle slimme apparaten begin je met het aanmaken van een account. Aanmaken is eenvoudig maar vreemd genoeg accepteert ie geen dubbele achternamen. De volgende stap is de Ring koppelen aan je wifi-netwerk. Tip: zorg dat je jouw wifi-wachtwoord bij de hand hebt, dat scheelt heel wat tijd. Op het hele proces is niks aan te merken, de configuratie van de Ring is echt een fluitje van een cent.

Dan de fysieke installatie, daarbij zijn twee zaken belangrijk: de positie van de Ring zelf en de sterkte van het wifi-signaal op de plek waar je de Ring wilt ophangen. Gelukkig kan je in de Ring-app de live beelden bekijken van de camera, zo kan je goed bepalen waar ie opgehangen moet worden. De deurbel meet ook zelf de sterkte van het wifi-signaal dus je ziet eenvoudig of het signaal sterk genoeg is. Het monteren zelf stelt niet veel voor, je schroeft de Ring met vier schroeven in de muur of op de deurpost. Eventueel kan je er een van de frames tussen zetten om de camera en bewegingssensor goed te richten. In ons geval was dat nodig om een beter beeld te krijgen. De camera is voorzien van een groothoek lens dus zelfs in een wat moeilijke positie heb je vrijwel altijd goed beeld.

Ring Video Doorbell 2 hoogte

Montagehoogte +/- 1,5m

Ring adviseert overigens om de deurbel op 1,2m hoog te hangen. Dat zal bij de gemiddelde volwassen Nederlander ongeveer ter hoogte van de navel zijn, een vreemde positie lijkt ons. Wij hebben ‘m daarom hoger gehangen, +/- 1,5m waardoor je een beter beeld hebt.

App

De Ring app is eenvoudig in gebruik. Het beginscherm toont alle activiteiten, bijvoorbeeld de ‘aanbellers’ en de gedetecteerde bewegingen. Je kan daarnaast per Ring apparaat verschillende instellingen aanpassen. De belangrijkste zijn natuurlijk de meldingen als iemand aanbelt en de bewegingsdetectie. Bij de bewegingsdetectie kan je de reikwijdte van de sensor instellen, handig als de Ring op  de stoep of straat gericht is. Dan wordt je niet continue gealarmeerd bij voorbijgangers. Je kan ook met een schema instellen wanneer de bewegingsmelder actief moet zijn. Vreemd genoeg zit er geen geolocatie functie in de app. Dat is echt een gemis. Wat ons betreft hoeft de bewegingsdetectie niet aan te staan als we thuis zijn. Nu moeten we de bewegingsmeldingen handmatig aan of uitzetten of met een schema werken. Dat kan en moet beter.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.