In gebruik

Inhoud

Voor een volledig draadloze deurbel presteert de Ring Video Doorbell 2 erg goed. De beelden van de camera zijn uitstekend en het praten via de app met de bezoekers gaat bijzonder goed. Van vertraging is weinig te merken, ondanks dat alle communicatie via de servers van Ring verloopt. Tot op heden hebben we nog maar een keer een beller gemist omdat de app geen melding gaf. Best netjes als je bedenkt dat de Ring alleen op wifi werkt en wifi lang niet altijd even stabiel is. Zeker ook omdat de Ring alleen 2.4 GHz wifi ondersteund daardoor ie gevoeliger is voor storingen.

Dagelijks gebruik

In het dagelijks gebruik is de Ring echt een handig apparaatje. De bezorgers zijn in ieder geval allemaal erg blij met deze toevoeging. Zij hoeven nu zelden nog een keer terug te komen om een pakketje af te geven. Sterker nog, een van de bezorgers gaf al aan dat hij graag zou zien dat iedereen een Ring aan de deur zou hangen.

Ring Video Doorbell 2 live beeld

Live beeld

Hou er wel rekening mee dat je binnenshuis zonder smartphone of tablet geen melding krijgt dat er iemand aan de deur staat. Daarvoor heeft Ring gelukkig, niet geheel verrassend, een oplossing in de vorm van de Ring Chime. Dankzij deze kleine, bel die je in huis in het stopcontact steekt, zorg je ervoor dat je in huis meldingen krijgt als er aangebeld wordt. De Chime kost ongeveer €35,-. Wij hebben de Chime in gebruik en dat werkt prima, al mag ie meer geluid maken. Vooral tijdens het koken is de Chime niet zo goed te horen helaas.

Tweede punt om rekening mee te houden: de accu. Wij hebben de Ring nu twee weken hangen en de accu zit nog maar op 51%. Op zich geen probleem want de accu is eenvoudig te wisselen. Maar het opladen duurt lang en je zit al die tijd zonder deurbel. Een tweede accu is dus wel echt noodzaak. Een extra accu kost € 25,-.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.