Inleiding

Inhoud

HEOS heeft al enkele jaren geleden een eigen 2.1 soundbar: de HEOS Home Cinema. Inmiddels is de nieuwste versie gelanceerd: de Home Cinema HS2. Deze is op allerlei fronten onder handen genomen. Die mogen we aan de tand gaan voelen, in deze review lees je onze bevindingen.

We roepen wel eens gekscherend, hoe platter de TV hoe platter het geluid. Iedereen die van een ouderwetse beeldbuis televisie is overgestapt op een platte TV zal het herkennen: het geluid van de gemiddelde TV laat te wensen over. Stemmen zijn niet altijd goed te verstaan, de lage tonen hoor je amper en bij films en concerten mist er iets in het geluid. Kortom, het TV geluid kan wel een upgrade gebruiken. In deze review gaan we de aantrekkelijke geprijsde HEOS Home Cinema HS2 soundbar met draadloze subwoofer eens goed bekijken én beluisteren!

HEOS Home Cinema HS2

Goed
  • Design
  • Gebruiksgemak
  • App
  • Geluiskwaliteit
  • Prijs
4

Samenvatting

De HEOS Home Cinema HS2 is al met al een prima soundbar, je krijgt veel waar voor je geld. De geluidskwaliteit is in orde, de installatie is eenvoudig, de apps is goed en het systeem ziet er niet onaardig uit. Ben je op zoek naar een aantrekkelijk geprijsde soundbar met subwoofer om je TV geluid te verbeteren en meer te kunnen genieten van muziek dan is deze HEOS Home Cinema HS2 een goede keuze.

De HEOS Home Cinema HS2 in het kort

Voor wie HEOS nog niet kent, ze zijn onderdeel van Sound United waaronder ook de bekende hifi fabrikanten Denon en Marantz vallen. Polk Audio, Definitive Technology, Boston Acoustics en Classé Audio behoren ook tot de groep. Goede genen dus! HEOS richt zich op streaming audio en multiroom en is enkele jaren geleden door Denon gelanceerd als het alternatief voor SONOS. Ze willen zich onderscheiden door geluidskwaliteit, eenvoudige installatie én toegang tot al je muziek.

De Home Cinema HS2 set bestaat uit een brede soundbar en een draadloze subwoofer. Je sluit hem op de TV aan met een HDMI-kabel, of via een optische of coaxiale digitale kabel. Verbinden met het internet kan met een netwerkkabel en uiteraard ook via wifi. HEOS heeft ondersteuning voor verschillende bekende streamingdiensten, o.a. Spotify, Deezer en Tidal worden ondersteund maar ook Soundcloud en TuneIn voor internetradio. Mogelijkheden genoeg dus, tijd voor de test.

HEOS Home Cinema HS2 accessoires

HEOS Home Cinema HS2 Soundbar met alle accessoires maar zonder de subwoofer.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.