Design

Inhoud

De soundbar is, oneerbiedig gezegd, een zwarte met stof beklede balk van 102cm breed, ± 7,5 cm hoog (met voetjes 9 cm) en 9 cm diep. De ontwerpers van HEOS hebben het design van deze vernieuwde uitvoering licht aangepast. In plaats van helemaal vlak loopt de soundbar vanuit het midden af. Het ontwerp is daarmee meer in lijn met de andere HEOS-speakers. De kast is gemaakt van een erg stevige soort kunststof in mat zwart.

HEOS Home Cinema HS2 Soundbar

Soundbar

Achterop zitten verzonken de aansluitingen, een mooie oplossing waardoor de kabels nauwelijks uitsteken en de soundbar vlak tegen de muur geplaatst kan worden. Om de soundbar op te kunnen hangen zitten er een sleuf en schroefdraad voor bevestiging aan de muur of onder de TV.

HEOS Home Cinema HS2 achterkant

Achterkant soundbar

De subwoofer is een relatief compact model van 32cm bij 18cm  bij 33 cm (H x B x D). Ook de subwoofer is uitgevoerd in mat zwart en doorzijde is bekleed met stof. De sub kan naar keuze staand of liggend geplaatst worden.

HEOS Home Cinema HS2 Subwoofer

Subwoofer

Installatie

De installatie van de Home Cinema is erg eenvoudig, als je een netwerkkabel gebruikt of een telefoon of tablet met een hoofdtelefoonaansluiting hebt. Gebruik je wifi en heb je een telefoon zonder hoofdtelefoon aansluiting dan is het iets meer werk maar nog steeds erg eenvoudig.

Je begint met het aansluiten op stroom. Dat is een kwestie van de stekkers van de soundbar en de subwoofer in het stopcontact steken. Gebruik je een netwerkkabel dan kan je direct daarna verder met de app. Wil je de Home Cinema HS2 gebruiken op wifi dan kan je de installatie op de app doorlopen door een klein stekkertje in de soundbar te steken en de andere kant in je telefoon. Heeft je telefoon geen hoofdtelefoonaansluiting, zoals bijvoorbeeld de nieuwe(re) Apple iPhones, dan heb je twee opties. Je kan een dongel of verloop van 3.5mm jack naar USB-C (Android) of Lighting (Apple) gebruiken. Of je kan de soundbar tijdelijk met een netwerkkabel verbinden. De meegeleverde netwerkkabel is maar een meter lang, dat kan wel wat problemen opleveren als je router in de meterkast staat of achter de bank.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.