Configuratie

Inhoud

Vervolgens is het een kwestie van de configuratie in de HEOS-app doorlopen. Je wordt er stap voor stap doorheen geleid, een kind kan de was doen. Je voegt de Home Cinema toe aan een kamer en stelt in hoe je ‘m met de TV verbind, via optisch of coaxiaal digitaal of met HDMI en hoe de soundbar geplaatst is, op een meubel of aan de muur.

Bij de soundbar worden twee metalen voetjes geleverd waarmee ie hoger komt te staan. Handig als je ‘m voor de TV plaatst en over de voet(en) van de TV wil schuiven. Mocht de soundbar het infrarood oogje van de TV blokkeren dan kan je een extra infrarood zender aansluiten, erg netjes dat HEOS deze standaard meelevert.

Aan de muur

Als je de soundbar aan de muur wilt hangen heb je twee mogelijkheden. Achterop zitten twee sleuven waarmee de soundbar over schroeven in de muur geschoven kan worden. Daarvoor moet je wel twee gaten in de muur boren. In de doos zit een boormal zodat je zeker weet dat je de gaten op de juiste positie boort. Handig! Het is ook mogelijk om de soundbar onder de TV te hangen als je deze op een beugel hebt gemonteerd. Zo kan je bij de meeste TV-beugels een extra setje beugels bestellen voor een soundbar. Op de achterkant van de Home Cinema zitten daarvoor twee schroefgaten. Die zaten niet op de eerste versie, een nuttige toevoeging van HEOS als je het ons vraagt.

App

De app is de primaire bediening voor het HEOS systeem, die moet dus goed in elkaar zitten en intuïtief werken. Gelukkig doet de HEOS app, voor Android en iOS, dat. De belangrijkste zaken voor de bediening van het HEOS-systeem zijn overzichtelijk verdeeld over drie ‘tabbladen’. Van links naar rechts zijn dat Ruimtes, Muziek en Huidige. We lopen ze even kort door van rechts naar links:

HEOS Home Cinema HS2 app Huidige

Huidige

Huidige

Als je de app opent kom je in het afspeelscherm terecht, zo kan je direct de muziek starten. De belangrijkste knoppen worden direct getoond: vorige/volgende track en play/pause. Daaronder zit een schuif voor het volume. Het is fijn dat alle bedieningselementen onderaan zitten, zo kan je eenvoudig met een hand alle belangrijke knoppen bedienen.

In het scherm wordt daarnaast de cover van het album getoond en zie je hoeveel speeltijd er is verstreken en er nog resteerd. De voortgang wordt met een klein rood schuifje weergegeven, die mag wat groter. Rechts onder de cover zit een knopje waarmee je de geluidsinstelling aan kan passen, hoge- en lage tonen en het volume van de subwoofer.

HEOS Home Cinema HS2 app Muziek

Muziek

Muziek

In het scherm muziek kan je selecteren wat je wil afspelen. Je hebt de keuze uit een flink aantal verschillende bronnen. De bekende streamingdiensten (Spotify, Deezer, Tidal, Soundcloud en Napster) en internetradio (Tunein) zitten er standaard in. HEOS geeft aan dat ze het aanbod in de toekomst nog verder gaan uitbreiden.

Uiteraard speelt de Home Cinema HS2 ook het TV geluid af, via HDMI, optisch of coaxiaal digitaal en analoog. Maar hij kan ook overweg met andere bronnen, zo kan je direct vanaf je telefoon, een NAS of USB-stick muziek afspelen op de soundbar. Voldoende keuze dus.

Ruimtes

HEOS Home Cinema HS2 app Ruimtes

Ruimtes

De Home Cinema HS2 is onderdeel van het HEOS-multiroom systeem. Je kan ‘m dus koppelen aan andere HEOS-speakers in huis. Zo kan je muziek door het hele huis luisteren of het geluid van de TV in de keuken weergeven. In dit tabblad kan je de verschillende ruimtes en speakers in die ruimtes beheren. Voor deze review hebben we alleen de soundbar getest maar we weten uit ervaring dat het ‘multiroomen’ heerlijk werkt. Je voegt met een simpele knijpbeweging (pinch in het Engels) de kamers samen.

 

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.