Na lang wachten is gisteren eindelijk Google’s slimme speaker, de Google Home, officieel in Nederland gelanceerd. De Google Home is een combinatie van een luidspreker met microfoons en een hoop intelligentie. Je kan ‘m vragen stellen, muziek laten afspelen en je huis laten besturen. Hij is beschikbaar in twee uitvoeringen, de ‘normale’ Google Home en de kleine variant Google Home mini.

Het verschil zit ‘m in de speakers, de normale Home heeft meerdere luidsprekers ingebouwd waardoor deze beter klinkt. De mini is bedoeld als toevoeging zodat je je hele huis vol kan zetten. Waar de Google Home maar in 1 kleur beschikbaar is, kan je de Mini in drie kleuren krijgen.

Google Home Mini kleuren

Overigens is er ook een Google Home Max, die echt bedoeld is om muziek mee af te spelen. Die is helaas (nog) niet in Nederland uitgebracht.

Google Assistant

De fysieke Google Home is eigenlijk niet veel meer dan een omhulsel voor de Google Assistant. De Assistant is het brein van het systeem dat alle vragen beantwoord en jouw smart apparaten kan aansturen. Met de introductie van de Google Home in Nederland is de Assistant nu ook in het Nederlands beschikbaar. Google heeft daar minstens een jaar aan gewerkt, met Nederlandse tekstschrijvers, cabaretiers en andere taalkunstenaars om ‘m een eigen karakter te geven. Je kan dus in het Nederlands vragen stellen en je krijgt antwoord in het Nederlands, eindelijk!

Wat kan je ermee?

Je kan met de Google Home praten, vragen stellen en van alles en nog wat in huis bedienen. Als je ‘m koppelt aan je Google Calendar kan je je afspraken van die dag opvragen en bijvoorbeeld je reistijd berekenen. Maar ook het weerbericht laten voorlezen of een timer zetten als je een eitje kookt. Leuker wordt het als je bijvoorbeeld Philips Hue lampen in huis hebt, dan kan je aan Google vragen de lampen uit te zetten of een scene te starten. Meer dan honderd verschillende apparaten en diensten worden op dit moment al ondersteund, waaronder Fibaro, Klik aan klik uit, HEOS, Home Wizard, Honeywell, iRobot, D-Link, Netatmo, Osram Lightify, Tado en Ikea Tradfri.

Kopen

Je koopt de Google Home voor € 149,- o.a. bij bol.com, Mediamarkt en Coolblue

De Home Mini is voor € 59,- te koop bij bol.com, Mediamarkt en Coolblue

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.