Ikea lanceert binnenkort zeer betaalbare TRÅDFRI rolgordijnen, zo heeft een oplettende bezoeker ontdekt. Een mooie uitbreiding op de TRÅDFRI slimme lampen.

Een oplettende bezoeker van de Ikea heeft ontdekt dat het Zweedse warenhuis binnenkort (zeer) betaalbare elektrische rolgordijnen gaat verkopen. Ikea had al langer de TRÅDFRI lijn van slimme lampen, vergelijkbaar met Philips Hue en Innr. Daar komen dus gemotoriseerde rolgordijnen bij.

Elektrische rolgordijnen

Hoewel Ikea zelf niets loslaat over de gordijnen zijn er wel foto’s gemaakt waarop de namen en prijzen te zien zijn. We leiden van de foto’s af dat de rolgordijnen in ieder geval in twee varianten beschikbaar komen. De KADRILJ, een lichtdoorlatend rolgordijn vanaf € 99,- en de FYRTUR die beschikbaar komt vanaf € 119,-.

Ikea KADRILJ TRÅDFRI rolgordijnen

KADRILJ rolgordijnen Foto: u/GogoharryNL

Ikea FYRTUR TRÅDFRI rolgordijnen

FYRTUR rolgordijnen Foto: u/timxehanort

Waarom elektrische rolgordijnen?

Het lijkt in eerste instantie een onnodige luxe, rolgordijnen met een motor. Zoveel moeite is het niet om de gordijnen te laten zakken of te openen, toch? Maar, als je de verlichting al geautomatiseerd hebt met Ikea TRÅDFRI dan is de logische volgende stap de gordijnen. Want als je lampen automatisch in- en uitschakelen lijkt het alsof je thuis bent. Maar zijn je gordijnen open dan ziet je huis er toch niet bewoond uit? Zeker op de begane grond kijkt iedereen die dat wel vrij eenvoudig naar binnen. Kortom, met geautomatiseerde gordijnen wordt je huis toch weer een stukje veiliger.

Beschikbaarheid

Helaas is er op dit moment nog niets bekend over beschikbaarheid. Maar aangezien de rolgordijnen al bij Ikea in het systeem staan kan het niet lang meer duren. Het zou natuurlijk geweldig zijn als ze voor de feestdagen op de markt komen. Dat is in onze ogen dé periode om je huis beter te beveiligen, er wordt tenslotte in die periode veel meer ingebroken. Aan de andere kant gaan de geruchten dat de TRÅDFRI rolgordijnen vanaf februari 2019 beschikbaar komen.

Alternatieven

Kan je niet wachten en wil je een alternatief voor de TRÅDFRI rolgordijnen? Kijk dan eens naar Somfy of Luxaflex Powerview. Zij maken prachtige rolgordijnen maar hebben ook tal van andere opties om je raambekleding te automatiseren. Bijvoorbeeld met jaloezieën, plissés of gemotoriseerde gordijnrails.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.