Wij zijn fan van goed geluid én mooie producten. Ons hart ging daarom ook sneller kloppen toen we de Kef LSX zagen. Een hoogwaardige draadloze luidspreker met een prachtig design.

Kef LSX alle kleuren

Kleine broer

De Kef LSX is het kleine broertje van de LS50 Wireless. Voor diegene die Kef niet kennen, deze Engelse fabrikant is een van wereldwijd hoogst aangeschreven luidsprekerbouwers. Ze maken alles vanaf een koptelefoon van € 199 (M400) tot en met ultra high end luidsprekers van € 159.999 per paar (Muon). Enkele jaren geleden brachten zij de LS50 Wireless op de markt. Een compact draadloos luidsprekersysteem dat lovende recensies kreeg. De LS50 Wireless kost zo’n € 2.299 en dat is niet voor iedereen weggelegd.

Kef LSX: SONOS killer?

Keeft heeft de LSX een stuk vriendelijker geprijsd dan de LS50 Wireless, met een adviesprijs van € 1.199 per paar. Daarmee is het een directe concurrent voor de SONOS Play 5, die per paar € 1.158 kost. Ja, je leest het goed, je koopt de speakers alleen per paar. Hij is dan ook niet bedoeld als muzikaal behang. Het is een echte hifi luidspreker, bedoeld om muziek zo nauwkeurig en realistisch mogelijk weer te geven. Met een luidspreker redt je dat sowieso niet en een luidspreker in deze klasse in een kast zetten doet ‘m geen recht. Slecht klinken zal ie nooit doen maar je haalt er niet het maximale uit. Dat geldt overigens voor alle luidsprekers, of het nu SONOS, HEOS, Harman, Bluesound etc. is.

Design van de Kef LSX

Hoe mooi ie ook klinkt, als ie niet mooi oogt zet je ‘m natuurlijk niet in je interieur. Daar hebben ze bij Kef gelukkig aan gedacht. Het ontwerp komt uit de hand van Michael Young. Een industrieel ontwerp met een prachtige combinatie van een mat kunststof front en gestoffeerde kast. Hij is leverbaar in vijf kleuren: rood, groen, blauw, wit en zwart:

Muziek zoals jij dat wil

De draadloze luidspreker zit tjokvol techniek zodat je kan luisteren wat je wil, vanaf elk apparaat en zo goed als elke streamingdienst. Hij ondersteund Wifi, Bluetooth, Apple Airplay 2, Spotify, Tidal en kan via een optische en analoge kabel worden aangesloten op je TV of andere apparatuur. Bekijk ook vooral onderstaande video van Kef om een goede indruk te krijgen van het systeem.

Waar te koop?

De luidsprekers zijn verkrijgbaar bij geselecteerde Kef-dealers, waaronder Uw Hifi Choice in Soest en Wifimedia in Arnhem.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.