Vanochtend is bekend gemaakt dat Netatmo is overgenomen door de Legrand groep. De relatie tussen beide Franse partijen begon in 2015. Kom je niet uit de installatiewereld dan is de Legrand groep een onbekende, zij zijn  wereldwijd een van de grootste spelers in de installatiemarkt. Denk bij installatie dan vooral aan schakelaars, wandcontactdozen en ander schakelmateriaal. Aan de andere kant staat Netatmo, zij ontwikkelen prachtig vormgegeven slimme apparaten. Een mooie match dus.

Netatmo is opgericht in 2011 en ontwerpt slimme producten voor een veiliger en comfortabeler huis. Waaronder ook slimme oplossingen voor de bouw. Daarmee kunnen slimme oplossingen worden geïntegreerd met de huidige infrastructuur van woningen. In samenwerking met Legrand hebben zij al eerder de “Céliane” productlijn uitgebracht.

Ambities

Fred Potter en Benoît Coquart

Fred Potter, de oprichter en president van Netatmo, zegt over deze 100% Franse samenwerking: “De overname  door Legrand concretiseert de belofte van smart home en onze ambitie om onze oplossingen te laten beleven door het grootst mogelijk aantal gebruikers. Onze teams zullen doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe producten en het updaten van bestaande producten met dezelfde zorg om onze gebruikers de beste smart home ervaring te bieden.”

De toekomst

Door de samenwerking worden de 130 ingenieurs van Netatmo ondergebracht in het R&D team van Legrand. Fred Potter zal als CTO het hele team aan gaan sturen. In de toekomst zullen door deze samenwerking sneller nieuwe producten op de markt gebracht kunnen worden. Bovendien kunnen door combinatie van beide partijen de slimme producten beter en mooier in huis geïntegreerd gaan worden, de een richt zich namelijk op de consument, de andere – Legrand – op de installateurs.

Wij zijn in ieder geval erg enthousiast over deze samenwerking. Zeker als zij nog meer prachtige producten op de markt kan brengen. Iedereen die wel eens een van hun producten in zijn of haar handen heeft gehad weet waar we het over hebben. Er zijn weinig merken die zulke mooi ontworpen producten op de markt brengen!

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.