Waarom zou je oude apparaten die nog prima werken vervangen of weggooien alleen omdat ze niet ‘slim’ zijn? Kapitaalvernietiging en milieuvervuiling! Dat kan beter, moeten ze bij FROLIC Studio gedacht hebben. Zij hebben daarvoor de Smartians bedacht. Kleine apparaatje die je oude apparaten nieuw – slim – leven inblazen!

Smartians lamp

Smartians

De Smartians zijn slimme cloud-verbonden ‘actuatoren’ waarmee je je huis kan bedienen van waar je ook bent. Ze bestaan uit een kleine motor waar je verschillende ‘add-ons’ op kunt klikken. Iedere add-on zet het draaien van de motor om een andere beweging. Zo kan je de Smartians gebruiken om op knoppen te drukken, aan knoppen te draaien, aan een draadje te trekken en ergens op of tegenaan te duwen. Smartians werkt via een app,  waarmee je zelf timers en bewegingen in kan stellen. Smartians is ook te gebruiken met apparaten zoals Google Home en Amazon Echo. Zo kan je met je stem nog meer apparaten bedienen, zonder de app te hoeven gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld ondanks je oude Honeywell draaithermostaat (wie kent ‘m niet!) je huis ’s ochtends lekker opwarmen zonder uit bed te hoeven komen.

Smartians Honeywell thermostaat

Smartian op een thermostaat van Honeywell

Varianten

Er zijn talloze verschillende configuraties en je kunt ze op bijna ieder huishoudelijk apparaat gebruiken! De mogelijkheden zijn eindeloos. Smartians is geschikt voor zowel de doe-het-zelver als personen die gewoon een
makkelijke oplossing willen in het slim maken van hun huis.

Smartians onderdelen

Smartians accessoires

In actie

Waar te koop?

Sorry dat we je teleur moeten stellen, Smartians zijn nog niet te koop. Op dit moment zijn ze bij FROLIC bezig om van concept naar productie te gaan. Zelf geven ze aan te streven naar de eerste Smartians eind 2019. Wij hopen dat het ze lukt om deze handige apparaatjes op de markt te brengen. En dat ze een beetje te betalen zijn natuurlijk!

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.