Het Oostenrijkse Nuki heeft hun slimme deurslot vernieuwd. De Nuki Smart Lock 2.0 ziet er nog wel hetzelfde uit maar onderhuids zijn er flink wat verbeteringen doorgevoerd.

Apple Homekit

De belangrijkste verbetering is de volledige ondersteuning voor Apple Homekit en Zigbee. Heb je een iPhone dan kan je het slot dus gewoon in de Apple Home omgeving bedienen. Geen losse app meer nodig. De Nuki 2.0 werkt ook gewoon met Android via Bluetooth. De nieuwe versie ondersteund ook Bluetooth 5.0 waardoor het bereik een stuk groter wordt. Heb je een deur waar veel metaal in zit dan hoef je je dus geen zorgen te maken of je de deur wel kunt openen.

Deursensor

De Nuki Smart Lock 2.0 wordt geleverd met een deursensor die op de deurpost geplaatst moet worden. Dankzij deze sensor kan het slot bepalen of de deur geopend of gesloten is. Dat zie je nu dus ook eindelijk terug in de app. Voorheen zag je alleen of het slot open of gesloten was, een hele verbetering dus.

Nuki Smart Lock 2.0 met deursensor

Nuki Smart Lock 2.0 met deursensor

Bridge

Naast het slot is ook een Bridge beschikbaar. Deze koppelt het deurslot aan het internet. Zo kan je via de app je deur waar ook ter wereld openen. Handig als je partner, kinderen of familie voor de deur staan. Minder handig voor inbrekers of hackers maar de beveiliging is volgens Nuki op hetzelfde niveau als een bank.

Nuki Bridge

Nuki Bridge

Alexa, Google Home en de anderen

Het mag niet ontbreken, integratie met de bekende smart home service. Je kan straks je deur bedienen met je stem. We zien de krantenkoppen al voor ons: Inbrekers op heterdaad betrapt bij het door de brievenbus roepen van “Alexa open voordeur”. Daar zullen ze vast over nagedacht hebben in Oostenrijk. Overigens ondersteunen ze ook Ring en Nest. Die maken camera’s, dus mocht het misgaan heb je in ieder geval de beelden nog!

Benieuwd naar de Nuki in actie?

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.