Het creëren van lichtscenes is één van de magische elementen binnen een Smart Home. Verlichting is voor veel mensen een simpel gegeven: je drukt de schakelaar in en de kamer wordt verlicht. Maar wat als alle verlichting aan- of juist uitgaat na het indrukken van slechts één knop? En dat is nog maar één van de talloze mogelijkheden die smart lichtscenes bieden. Want je kunt je verlichting precies naar wens instellen voor elke situatie of gelegenheid.

Lichtscenes?

Lichtscenes voorbeeldHet is belangrijk om variatie aan te kunnen brengen in de intensiteit van het licht in huis. Met smart technologie kun je verschillende scenario’s creëren waaraan je verlichting is aangepast. Bijvoorbeeld een ‘welterusten’ scene die alle lichten in het huis uitdoet. En dat vanuit je bed! Of een ‘goedemorgen’ scene die zachtjes de slaapkamer en de gang verlicht, als wekker. Of een ‘film kijken’ scene waardoor de verlichting automatisch gedimd wordt. Scènes kunnen ook zo worden ingesteld dat ze volgens een bepaald tijdschema werken. Dit maakt zelfs een druk op de knop onnodig! Gemak én comfort, wat wil je nog meer?

Bediening

Bij het opstellen van een lichtplan is het van groot belang om op voorhand te bepalen of je gebruik wilt maken van lichtscenes en op welke manier je deze wilt bedienen. De (licht/interieur)ontwerper moet namelijk rekening houden met het hele lichtregelsysteem. De installatie van lichtscenes hangt natuurlijk af van bepaalde keuzes, onder andere het type smart home besturingssysteem en de persoonlijke eisen en wensen (bijv. het bedieningscomfort, duurzaamheid). Natuurlijk worden er ook allerlei ‘goedkope’ opties aangeboden en apps waarmee je lichtscenes kan bedienen. Ervaring leert dat deze opties veel problemen opleveren en de mogelijkheden zeer beperkt zijn. Om optimaal te kunnen genieten van de lichtscenes in je huis, op korte en lange termijn, is een professionele installatie een vereiste.

Verlichting bedienen met app

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.