D-Link COVR

Het eerste systeem dat we hebben getest is de COVR-2202 van D-Link. De COVR-2202 is het snelste model van D-Link. Het is een tri-band mesh wifi systeem bestaande uit twee stations. De eerste indruk is erg positief. De stations zien er mooi uit en stralen kwaliteit uit, mede doordat ze best wat gewicht hebben.

SysteemTri-band
Wifi-ratingAC2200
Aansluitingen2x UTP
Aantal stations2
BijzonderhedenMarkering op base
Prijsvanaf +/- € 275,-

Installeren

De installatie is erg eenvoudig. Eerst even de app downloaden, die is beschikbaar voor iOS en Android. De eerste keer dat je de app opent loodst hij je door de installatie van het systeem heen. Een van de twee stations is gemarkeerd, als Point A, die moet bij de router geplaatst worden. Erg handig, zo weet je altijd welk station je als eerste moet aansluiten. Netwerkkabel in de router en wordt je stap voor stap geholpen met het instellen van je nieuwe wifi-netwerk. Als dat gedaan is, wat hoogstens een paar minuten kost, is het een kwestie van het tweede station plaatsen, de adapter in het stopcontact steken en klaar. De stations maken automatisch onderling verbinding met elkaar.

Al met al een hele soepele installatie, binnen een kwartier hadden we alles aan de praat.

App

De app is erg intuïtief in gebruik. Je kan het hele systeem zonder problemen van je telefoon bedienen en instellen. Bijvoorbeeld door ouderlijk toezicht in te stellen voor je kinderen. Maar ook een gastennetwerk aanmaken of je verbindingssnelheid testen.

Resultaten

De D-Link COVR-2202 is een van de snelste mesh wifi systemen in onze tests. Hij haalt niet alleen een hoge download- en uploadsnelheid maar ook een erg lage ping en het downloaden van bestanden gaat erg snel. Al met al hele goede prestaties. Ondanks dat het een systeem met twee stations is zijn de prestaties zeer goed, ook op grote afstanden. Een terechte nummer twee, zij het met een marginale voorsprong op de nummer drie in de test.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.