Linksys Velop

Het Linksys Velop-systeem is een prima vormgegeven tri-band mesh wifi systeem met drie stations. Linksys heeft naam een naam hoog te houden en dat merk je. De Velop komt een mooie verpakking, de stations ademen kwaliteit uit en zelfs de stroomadapters zitten heel netjes opgerold en verpakt in de doos.

SysteemTri-band
Wifi-ratingAC2200
Aansluitingen2x UTP
Aantal stations3
Bijzonderheden
Prijs€ 386,-

Installeren

Installeren is een fluitje van een cent. Eerst even de iOS of Android app downloaden, bluetooth aanzetten en je kan beginnen. Linksys heeft ervoor gekozen de stations niet te markeren. Het maakt dus niet uit welk station je op de router aansluiten. Het systeem detecteert zelf welk station het base station is. Handig, maar als je het systeem wil verhuizen dan moet je goed onthouden welk station waar stond. Sluit je het namelijk verkeerd om aan dan heb je geen wifi.

Klein punt van kritiek, je moet een Linksys-account aanmaken voor je de installatie kan starten. Met je Linksys account hebt je ook op afstand toegang tot het systeem. Dat is handig maar niet noodzakelijk en in onze ogen geen reden om het af te dwingen.

Je wordt stap voor stap door de installatie geleid. In een paar minuten heb je het systeem aan de praat.

App

De Linksys app werkt prettig en ziet er goed uit. Makkelijk in gebruik, alle belangrijke opties zitten erin. Ouderlijk toezicht, maar ook timers voor wifi en de mogelijkheid om bepaalde apparaten voorrang te geven. We missen alleen inzicht in de kwaliteit van de onderlinge verbinding. Dat is tijdens de installatie een must als je de beste positie wil bepalen.

Resultaten

Qua snelheid doet de Velop het erg goed, vooral de downloadsnelheid is hoog. Op afstand zakt het iets in maar nog steeds prima. Met de file transfers op grote afstand gaat het minder goed, daarin laat de Velop het wat afweten. Overall gezien liggen prestaties in het midden tussen de snelste en de traagste systemen. De prijs is daarentegen aan de hoge kant.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.