Netgear Orbi Micro

Het Netgear Orbi systeem is zo’n beetje de norm onder Mesh wifi systemen. Netgear brengt verschillende varianten uit, van eenvoudige systemen voor thuis tot high end systemen voor bedrijven. Wij hebben de Orbi Micro (type RBK23) met drie stations getest. Een compact tri-band systeem voor thuis. Mooie, vriendelijk vormgegeven, matte net-niet-witte stations.

Netgear Orbi RBK23

SysteemTri-band
Wifi-ratingAC2200
Aansluitingen2x UTP
Aantal stations3
BijzonderhedenMarkering op base
Prijs€ 299,-

Installeren

Het begint bijna saai te worden. Appje downloaden, voor iOS of Android, en je doorloopt de installatie stap voor stap. Gelukkig heeft Netgear ervoor gekozen het base station een baby blauwe bovenkant te geven. Die herken je dus makkelijk. Netwerkkabel in de geel gemarkeerde poort, adapter in het stopcontact en je kan beginnen. Net zoals de andere systemen ben je in een paar minuten door de installatie.

Helaas heeft ook Netgear ervoor gekozen om een account verplicht te stellen. Een kleine smet op een verder feilloze installatie. Jammer.

App

Netgear heeft zijn huiswerk goed gedaan en de ontwerpers een mooie, functionele en eenvoudig te gebruiken app laten ontwikkelen. Alles wat je zou willen instellen, aanpassen of controleren kan met de app. Mocht je liever via de laptop het systeem in willen stellen dan kan dat, Netgear heeft namelijk als enige een volledig functionele web interface.

Resultaten

Hadden we al gezegd dat Orbi de norm is voor Mesh Wifi systemen? De resultaten spreken voor zich, op bijna alle vlakken is de Netgear Orbi Micro het snelste systeem uit onze test. Sterker nog de Orbi Micro is de winnaar van deze test. Hij scoort op alle vlakken zeer goed.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.