TP-Link Deco M5

Van TP-Link hebben we twee systemen gekregen om te testen. Een tri-band systeem (Deco M9) en dit dual band systeem, voluit: TP-Link Deco M5. De vormgeving wijkt af van de anderen, ronde mat witte schijven met een klein lampje in het midden en soort oplopende spiraal bovenop. Die spiraalvorm komt ook terug in de app, klein detail maar het toont wel de aandacht die TP-Link heeft geschonken aan het ontwerp. Ondergetekende vind het in ieder geval een geslaagd ontwerp.

TP-Link Deco M5 uitgepakt

SysteemDual-band
Wifi-ratingAC1300
Aansluitingen2x UTP
Aantal stations3
Bijzonderheden
Prijs€ 229,-

Installeren

Ja, eerst de TP-Link app downloaden, uiteraard voor zowel iOS als Android beschikbaar en dan is het gaan met die banaan. Omdat TP-Link in de Deco serie verschillende types te koop heeft moet je eerst de juiste selecteren. Daarmee heb je dan ook gelijk het lastigste gehad van de installatie. Alhoewel, het verzinnen van een beetje veilig maar ook te onthouden wachtwoord is ook geen sinecure. Enfin, ook deze installatie heb je na een paar minuten afgerond.

TP-Link heeft ervoor gekozen om de stations niet te markeren. Je kan dus de eerste keer willekeurig een station kiezen om bij de router te plaatsen.

App

De Deco serie beschikt over een goede en makkelijk te gebruiken app. Tijdens de installatie zitten er bijvoorbeeld leuke animaties in. Dat voegt functioneel niets toe maar het oogt wel cool. De app is zelf is in het dagelijks gebruik gewoon goed. De belangrijke functies zitten erin en op een logische plek. Mooie bijkomstigheid is dat de TP-Link met een virusscanner wordt geleverd.

Resultaten

Ondanks dat de Deco M5 een dual band systeem is presteert ie goed. Met afstand het snelste dual band systeem in deze test. Dit systeem is vooral interessant als je een beperkt budget hebt en de maximale snelheid niet het allerbelangrijkste voor je is. Het is goedkoopste systeem in de test maar zeker niet de slechtste, knap werk van TP-Link.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.