Ubiquiti Amplifi HD

Ubiquiti is een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van draadloze netwerken. Hun Unifi systemen zijn internationaal vermaard. De eerste indrukken van de Ubiquiti Amplifi HD deden ons watertanden. Dat begint al met de zeer luxueuze verpakking. Een matzwarte doos met een klep met magneetsluiting in een matte omdoos met een handvat. Op z’n Apples dus. Het is een dual band systeem met een kubusvormige base station en twee langwerpige stations die direct in het stopcontact geplaatst worden. Het geheel straalt luxe en kwaliteit uit.

SysteemDual-band
Wifi-ratingAC1750
Aansluitingen4x UTP (router)
Aantal stations3
BijzonderhedenStations direct in stopcontact
Prijs€ 349,-

Installeren

Installeren is echt een feest met dit systeem. Appje (iOS en Android), stekkertje, adaptertje en je bent zo klaar. Het base station heeft een touchscreen, de voet licht mooi op, hij maakt zelfs subtiele geluiden om te laten weten dat ie klaar is voor gebruik. Met afstand het mooiste systeem om te installeren. We waren echt onder de indruk. Met de nadruk op waren.

Nadat je het base station hebt geplaatst begint de installatie tegen te vallen. De zo mooi vormgegeven stations moeten in het stopcontact gestoken worden. Maar de stopcontacten zitten eigenlijk nooit op de juiste plek in huis. Vaak zitten ze in een hoek, of vol in het zicht. Geen ideale positie voor het wifi signaal. Heb je een stopcontact gevonden dan moet je het station zo richten dat het signaal goed is. Dat is bij geen enkel ander systeem nodig. Dat moet en kan echt beter.

App

De Amplifi app is prachtig. Je merkt dat Ubiquiti veel aandacht en denkwerk aan het ontwerp en de werking heeft besteed. Je vind zo je weg in het systeem. Een kind kan de was doen. Met afstand de meest prettige app om mee te werken.

Resultaten

Ons initiële enthousiasme verdween als sneeuw voor de zon toen we met testen begonnen. Hoewel de app doodleuk meldde dat alles geweldig was waren de prestaties dat allerminst. Als je bedenkt dat dit een van de duurdere systemen in de test is dan vallen de resultaten zwaar tegen. Hoe goed Ubiquiti normaliter ook is met wifi, dit systeem is dat duidelijk niet in onze tests. Zonde. Werk aan de winkel dus.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.