Ikea en Xiaomi slaan de handen ineen en gaan samenwerken aan smart home producten. Het Chinese Xiaomi heeft dat onlangs aangekondigd op hun jaarlijkse developers bijeenkomst MIDC. Een bijzondere samenwerking tussen twee giganten.

Misschien zegt Xiaomi je nog niets, het is een grote internationale speler op het gebied van mobiele telefonie. Zij hebben de ambitie uitgesproken om de grootste speler te worden op IOT gebied en in slimme woningen. Op dit moment bieden ze al een aantal slimme producten aan. Waaronder lampen, schakelaars, gateways en bewegingssensoren. Ze hebben zelfs al een heel platform ontwikkeld waarop andere fabrikanten hun producten kunnen verbinden. Zie voor overzicht van de nu al beschikbare producten de site van Mi Smart Home.

Xiaomi Mi Smart Home producten

Ikea hoeven we natuurlijk niet te introduceren maar misschien hun smart home producten wel. De trådfri serie van Ikea is een serie van slimme lampen. Begin 2019 komen daar rolgordijnen bij. Dankzij de samenwerking kunnen de Ikea trådfri producten straks met veel andere merken samenwerken. Een mooie ontwikkeling als je het ons vraagt.

Ikea tradfri lampen

We wachten met smart op meer details rondom de samenwerking. Zodra er meer bekend is zullen we daar weer over schrijven.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.