In het kader van laten we in elk apparaat dat we kunnen verzinnen een stemassistent stoppen heeft Juno, een Amerikaanse startup de Juno AI bedacht. Een inbouwspot met de Alexa stemassistent en een JBL-speaker geïntegreerd. Zo kan je eindelijk praten tegen je lamp en praat je lamp ook terug!

Smart inbouwspot

De Juno AI lamp is momenteel nog een concept, op de site is slechts zeer summiere informatie te vinden. We vragen ons af of deze lamp ooit het levenslicht gaat zien. De combinatie van lamp, speaker en stemassistent lijkt ons niet de meest gunstige. Het wordt door al die elektronica een nogal forse lamp, waardoor ie moeilijk te installeren is. De lamp en de speaker vechten om een plekje waarschijnlijk. Zo zal de lamp de speaker in de weg zitten waardoor het geluid vermoedelijk niet al te best is. Al is JBL dan wel weer een zeer gerenommeerde naam en zullen ze het toch aardig kunnen laten klinken. Aan de andere kant kan de lamp zelf last gaan krijgen van de trillingen van de speaker. Maar, wie weet zijn we te pessimistisch.

Design

Los van de technische uitdagingen mogen ook de designers terug naar de tekentafel wat ons betreft. Het ontwerp lijkt gebaseerd op een goedkope SF-serie uit de jaren 90. Wij zijn meer van de subtiele elementen, zeker geen overbodige ledjes rondom de lamp bijvoorbeeld.

Juno AI inbouwspot

 

Juno AI leuk idee

Hoe kritisch we ook zijn, het idee van een inbouwspeaker met een ingebouwde stemassistent spreekt ons wel aan. De lamp zouden we zelf achterwege laten, daar zien we de toegevoegde waarde niet van. Maar zoals uit het filmpje van Juno wel naar voren komt is het erg handig om op sommige plekken een geïntegreerde stemassistent te hebben. In de keuken bijvoorbeeld, uit hygienisch oogpunt en omwille van de ruimte zou het toch wel erg handig zijn als Alexa, Siri of Google Assistant in een inbouwspeaker ‘woont’.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.