Netgear heeft op de CES 2019 de nieuwste generatie Meural Smart Art Frame laten zien. Het Smart Art Frame is een digitaal schilderij: een slimme display in een mooie lijst. Met Meural kan je dus een dynamische lijst aan de muur hangen met wisselende kunst, naar gelang je wensen.

Meural Smart Art Frame

Meural is een Amerikaanse startup die op de CES 2017 de eerste versie van hun Smart Art Frame toonde. In augustus 2018 zijn ze door Netgear (de winnaar van onze Mesh Wifi test) overgenomen. Achter de schermen is hard gewerkt aan de derde generatie van dit systeem. De Meural heeft een formaat van +/- 29″ (73 cm diagonaal), een selectie aan verschillende lijsten en toegang tot zo’n 30.000 kunstwerken. Je kiest welk kunstwerk je wil tonen met een app of via de website maar je kan ook met je hand langs de lijst ‘swipen’ of via Alexa met je stem een nieuwe schilderij kiezen.

Netgear Meural Picasso

Netgear Meural Smart Art Frame

Textuur

Het bijzondere aan Meural is dat de lijst niet alleen het schilderij laat zien maar ook de textuur van de verf toont. Zo komen schilderijen echt tot leven. Helaas is het Smart Art Frame op dit moment nog niet in Nederland leverbaar dus we kunnen nog niets zeggen over de kwaliteit. Op het eerste gezicht ziet het er zeer veelbelovend uit.

Netgear Meural textuur

Abonnement

Om het Smart Art Frame te laten werken moet je een abonnement afsluiten, de kosten daarvan vallen gelukkig mee. Jaarlijks kost het abonnement in de VS $ 49,95. Meural geeft 60% van het abonnementsgeld weer terug aan de ‘art community’, een nobel doel. Ze claimen dat je dankzij het abonnement toegang hebt tot $ 3.000.000.000 aan kunst, een koopje dus!

Prijs

Helaas is het Smart Art Frame in Nederland nog niet beschikbaar. Maar Netgear biedt ‘m in de VS wel aan vanaf $ 595,- en voor internationale verzending rekenen ze $ 95. Daar komen dan nog wel douanekosten bij en BTW + een US-omvorm-stekker om ‘m van stroom te voorzien. Niet ideaal, we hopen van harte dat ie snel naar Nederland komt!

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.