Wil je graag je huis uitrusten met de Alexa spraakassistent maar heb je geen zin in allemaal losse speakers? Dan heeft het Franse Legrand een mooie oplossing voor je. Ze hebben namelijk een serie schakelaars aangekondigd waarin een Alexa-module geïntegreerd is. Zo kan je overal in huis Alexa gebruiken en je huis bedienen waar je dat wil.

Legrand bticino Alexa Living Now

Spraakbesturing

Sinds de komst van Alexa in juni 2018, heeft spraakbesturing gestaag terrein gewonnen. Volgens een Frans onderzoek dat Legrand heeft laten uitvoeren in november 2018 is er grote vraag naar spraakbesturing. In Frankrijk kan Alexa rekenen op grote belangstelling: 77% van de ondervraagden is geïnteresseerd in spraakbesturing. Overtuigd van de vele voordelen van stembesturing is Legrand aan de slag gegaan om een meer ​​natuurlijke ervaring te realiseren bij het gebruik van stemassistenten. Dankzij Amazon’s “built-in” programma heeft Legrand Alexa toe gevoegd aan haar lijn van schakelmateriaal. Nu kan je dus overal in huis gebruik maken van de stembesturing via Alexa.

Schakelaars

Legrand brengt in Europa twee lijnen schakelmateriaal uit met modellen met Alexa “built-in”. Dat zijn de Living Now serie van het Italiaanse BTicino en de Céliane serie die Legrand maakt in samenwerking met Netatmo. We hopen dat een van beide, of allebei, de schakelprogramma’s naar Nederland komen. Voorlopig moeten we in ieder geval nog wachten tot halverwege het jaar. De BTicino Living Now schakelaars worden vanaf juni 2019 te koop aangeboden. De Céliane lijn van schakelmateriaal is helaas nog niet in Nederland uitgebracht. Het is dus nog even afwachten wat er hier beschikbaar gaat komen.

Prijs

Hoewel de schakelaars nog niet in de winkel liggen en de lanceerdatum van de Céliane schakelaar helaas nog niet bekend is, is er al wel een adviesprijs voor de BTicino Living Now schakelaars met Alexa: € 149,99 (excl. BTW). Zodra we meer nieuws hebben over beschikbaarheid laten we dat natuurlijk weten!

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.