In deze tijd van bluetooth speakers en de grote populariteit van vinyl zullen ze bij Sony gedacht hebben, daar móeten we iets mee doen! Het resultaat is de op de CES 2019 gelanceerde platenspeler met bluetooth connectiviteit. Nu kan je dus je platen afspelen op je bluetooth-speaker, of koptelefoon. Klassiek ontmoet modern dus.

Sony PS-LX310BT

De platenspeler heeft de naam “PS-LX310BT” meegekregen. Los van de wat cryptische naam is het een mooie en veelzijdige speler. Hij speelt niet alleen op 33 toeren maar ook op 45 toeren. Dus je kan je oude singletjes gewoon afspelen en de adapter daarvoor zit netjes weggestopt in de zijkant. Behalve een bluetooth-verbinding kan je ‘m ook gewoon met een ‘ouderwets’ kabeltje aansluiten. Mocht je dus nog een (normale) versterker hebben dan kan je deze speler daar gewoon op aansluiten. De voorversterker is geïntegreerd en je kan zelfs instellen hoeveel ie moet versterken. Zo kan je zelfs platen die heel zacht zijn opgenomen nog fatsoenlijk afspelen.

Minimalistisch

Het ontwerp van de speler is zeer minimalistisch. Hoekig, zwart met onopvallende knoppen en een transparante kap. De toonarm en het element volgen hetzelfde minimalistische ontwerp. De speler werkt automatisch, een druk op de knop is genoeg om het afspelen te starten. Jammer genoeg kan je speler niet via bluetooth starten. Maar goed, aan de andere kant moet je de plaat er ook zelf opleggen..

Waar te koop?

De PS-LX310BT heeft een adviesprijs meegekregen van € 250,-. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer de speler beschikbaar komt. Mocht je meer willen lezen, op de site van Sony vind je all ins en outs over deze speler.

 

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.