Walli: Fibaro’s slimme schakelmateriaal

0

In de loop van het eerste kwartaal brengt Fibaro hun allereerste lijn van intelligent schakelmateriaal uit: Walli. In deze serie schakelaars, dimmers, stopcontacten zitten de intelligente componenten van het Fibaro-systeem ingebouwd. Je huis slimmer maken wordt zo een stuk eenvoudiger.

Fibaro Walli

Slim en universeel

Normaliter heeft het slimmer maken van een huis best wat voeten in de aarde. De slimme componenten moeten geïnstalleerd worden achter de lampen, schakelaars en stopcontacten. Daarnaast moet in de meeste gevallen de schakelaars ook vervangen worden. Fibaro heeft daar nu een slimme en universele oplossing voor, de Walli serie. Ze hebben de slimme Fibaro dimmers, switches, pluggen en gordijnmodules geïntegreerd in een serie schakelmateriaal. Nu is het een kwestie van oude schakelaar of dimmer eruit halen, Fibaro Walli installeren en klaar. Het schakelmateriaal is geschikt voor o.a. Gira system 55 en Schneider. Je hoeft dus niet perse alles te vervangen.

Walli onderdelen

De Walli serie bestaat uit een aantal slimme modules en een aantal traditionele modules. En bijbehorende afdekramen zodat je het netjes kan wegwerken (mocht dat nodig zijn). Met de slimme modules kan je je verlichting dimmen of schakelen, je gordijnen, screens, zonnescherm bedienen en met het stopcontact alle andere elektrische apparaten schakelen.

Als aanvulling op de slimme modules zijn er ook de traditionele modules. Zo heb je ook je normale stopcontacten, netwerkaansluitingen en coax-aansluitingen in hetzelfde design. Handige toevoeging is de USB-aansluiting. Eenvoudig zonder extra adapters je telefoon en tablet opladen.

Draadloos

Fibaro Walli maakt gebruik van het universele draadloze Z-Wave protocol (voor de liefhebbers: ze zijn voorzien van Z-Wave plus). Daar werken inmiddels honderden fabrikanten mee zodat je het systeem naar hartenlust uit kan breiden. Hart van het systeem is een Fibaro Home Center of de nog te lanceren Fibaro Walli Controller. Alle modules kunnen onderling samenwerken, middels eenvoudig zelf te maken scenario’s. Zo kan je met één druk op de Walli knop alle gordijnen openen en de verlichting in de juiste stand zetten. Maar ook op afstand, buiten de deur, die ene vergeten lamp op de slaapkamer uitschakelen.

Fibaro Walli slaapkamer

Wordt vervolgd

We wachten nog op meer informatie, adviesprijzen en een eerste echte blik op het schakelmateriaal. In de loop van dit kwartaal verwachten we er meer over te weten. Hou ons in de gaten en bekijk in de tussentijd vooral ook de site van Fibaro voor meer informatie.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.