Waterlekkages in huis zijn geen pretje, de schade kan enorm zijn. Met een watersensor kan je tijdig gealarmeerd worden als er water lekt. Veel van die sensoren werken alleenstaand, die piepen bijvoorbeeld wel maar doen verder niets. Dat kan beter dachten ze bij D-Link. Zij hebben daarom een nieuwe slimme lekdetector / watersensor uitgebracht, die op wifi werkt.

D-Link wifi watersensor (DCH-S161) wasmachine

Wifi watersensor

De mydlink wifi watersensor, type DCH-S161 is ontworpen om extra gemoedsrust te geven. Hij werkt op batterijen wat betekent dat je de sensor overal kunt installeren. Hij wordt gevoed door twee normale penlites (AA) en daar zou de sensor ongeveer 1,5 jaar op moeten kunnen werken. Op de achterzijde zitten twee uitsparingen zodat je ‘m eenvoudig met twee schroeven aan de muur kan bevestigen. De sensor zelf zit aan 1.8m lange kabel, die kan je dus vrijwel overal plaatsen. Zo helpt de sensor waterlekken op te sporen voordat het lek in een overstroming verandert. De sensor maakt verbinding met je bestaande wifi-netwerk, je hebt dus geen speciale hub nodig.

D-Link wifi watersensor (DCH-S161) achterkant

Alarm slaan

Als de watersensor een lek ontdekt klinkt er een alarm van 90 dB en gaat een LED op het apparaat knipperen om je zowel een audio- als visuele waarschuwing te geven. Daarnaast kan de sensor ook push-meldingen sturen naar je telefoon of tablet. Zo krijg je ook buitenshuis een melding van lekkage. De sensor heeft ook een koppeling met Google Assistent, zo kan je via slimme luidsprekers of Google Home-apparaten ook een alarm laten klinken bij lekkage. Nog mooier wordt het als je de sensor via IFTTT verbind met andere slimme apparaten in huis. Je kan dan bijvoorbeeld je Hue-lampen laten knipperen om je te alarmeren.

D-Link wifi watersensor (DCH-S161)

Prijs en verkrijgbaarheid

De DCH-S161 wifi watersensor moet in de loop van maart in de winkels liggen. De adviesprijs is nog niet bekend maar ligt ergens rond de 50,-. Zodra de sensor beschikbaar is gaan we ‘m testen, hou de site dus in de gaten voor een review!

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.