Een goede nachtrust is onontbeerlijk voor een goede gezondheid. Verschillende fabrikanten zijn al druk bezig geweest met het verbeteren van je slaap en dan vooral in het meten van je slaappatronen. Maar nu is er een bedrijf dat een compleet slim bed matras heeft gelanceerd.

Eight Sleep The Pod detail

Smart slapen

Er zijn al talloze slimme gadgets op de markt die je inzicht bieden in je slaappatronen. Ze analyseren met draagbare sensoren of middels je telefoon allerlei gegevens over je slaap. Zo krijg je inzicht in hoeveel uur diepe slaap je op een nacht hebt gehaald, of je hebt liggen woelen etc. etc. Maar de oorzaak van dat woelen of de minder diepe slaap wordt niet aangepakt. Wat nu als blijkt dat je niet goed slaapt omdat het bed of de kamer te warm is? En is het niet veel handiger om de sensoren ook in te zetten om bijvoorbeeld de oriëntatieverlichting onder het bed in te schakelen?

 

Eight Sleep “The Pod”

Eight Sleep, ze noemen zichzelf ” ’s werelds eerste slaapfitnessbedrijf”, onthulde The Pod, een high-tech bed dat speciaal is ontworpen om je te helpen bij de best mogelijk nachtrust. The Pod is het eerste bed dat dynamische temperatuurregeling , biometrische tracking , slimme integraties en slaapcoaching combineert. In het bed zit kunstmatige intelligentie die jouw slaapgewoonten leert en de temperatuur in bed automatisch aanpast. Eight Sleep heeft de kunstmatige intelligente gebaseerd op in totaal 43 miljoen geanalyseerde slaapuren.

Eight Sleep The Pod warm koud

Slaapcoach

Gebruikers, of moeten we zeggen slapers?, krijgen met de bijbehorende app voor iOS en Android een eigen slaapcoach. Deze slaapcoach baseert zijn adviezen op analyses van meer dan een dozijn fysiologische en omgevingsfactoren, zo beschikt The Pod ook over biometrische tracking.  Slaapduur, kwaliteit van slaap en consistentie van slaap worden gebruikt om een ​​zogenaamde slaapfitness-score te berekenen. Dat is een indicator van de slaapgezondheid en zou het gemakkelijk moeten maken om de vooruitgang in de loop van de tijd te zien.

 

Smart integraties

The pod kan verbinden met een hoop smart apparaten. Zo moet hij slimme integraties krijgen met elk apparaat met wifi, zoals Nest, Philip Hue of bijvoorbeeld Amazon Alexa. Alle functies kunnen eenvoudig worden beheerd vanaf elk Android- of iOS-apparaat. Jammergenoeg laat Eight Sleep nog niets los over hoe de integraties werken en wat je ermee kan doen. Wij zouden graag de sensoren in The Pod gebruiken om bijvoorbeeld verlichting te schakelen of verwarming te regelen.

Eight Sleep The Pod lamp

Prijs en beschikbaarheid

Je kan The Pod op dit moment alleen nog reserveren, dat kost $ 95,- en biedt je de kans als eerste een The Pod te ontvangen als ie in april 2019 beschikbaar komt. Voorlopig alleen in Amerika helaas.

The Pod komt in drie uitvoeringen op de markt:

  1. Full size komt op $ 1.995
  2. Queen size kost $ 2.195
  3. De allergrootste, king size kost je $ 2.495

Meer informatie vind je op: eightsleep.com

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.