Voor alle fans van de Back to the future films is het een droom die waarheid is geworden: de zelfstrikkende schoenen van Nike. Daar is onlangs een vernieuwde versie van uitgebracht, de Adapt BB. In deze high-tech basketbalschoen zit een ingenieus systeem dat de veters strak voor je trekt. Natuurlijk zijn de schoenen met een app op je telefoon  te bedienen. Nu blijkt echter dat een recente update van de app de schoenen onbruikbaar maakt.

Nike Adapt BB app

Adapt BB app-update

Gebruikers van de Android app klagen dat ze sinds de update geen verbinding meer kunnen maken met de Adapt BB. Hierdoor kan je dat ingenieuze vetersysteem van de schoenen niet meer gebruiken. Feitelijk hebben de troste eigenaars van deze ‘schoen van de toekomst’ nu hele toffe sloffen! We hebben eerlijk gezegd een beetje moeite om ons gezicht in de plooi te houden. Schoenen van $ 350,- die ‘vastlopen’, of in het Engels, ‘Bricked’ zijn, het werkt op de lachspieren.

Ingenieus

Het idee achter de Nike Adapt BB is best ingenieus. Net als de schoenen van Marty McFly trekken ze zich automatisch strak als je ze aantrekt. Met knoppen aan de zijkant kan ja naderhand de aantrekspanning nog bijstellen. Liever met de app? Dat kan ook, met een slider in de app stel je de spanning in.

Nike Adapt BB knoppen

Jammer

Hoewel we de schoenen maar wat graag zouden hebben, het is, geven we eerlijk toe, een jongensdroom, wordt het hele idee achter zo’n automatisch strikkende schoen vakkundig om zeep geholpen door de app. In de film stapte Marty McFly gewoon in de schoen waarna ze zich automatisch strak trokken. Dat klinkt als een solide en prettige oplossing. Dat zou bij deze Nike Adapt BB ook moeten werken maar de realiteit is anders. Die knoppen aan de zijkant werken blijkbaar ook niet. Tja, dan kan je wat ons betreft beter je schoenen zelf strikken. Maar goed, een bedrijf als Nike zal het wel oplossen. Voorlopig zijn de schoenen ook nog niet in Europa verkrijgbaar dus we zullen er aan deze kant van plas weinig last van hebben.

Meer weten? Check de site van Nike.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.