Inleiding

Inhoud

Vandaag hebben we de Netgear Orbi Voice op de testbank. Een combinatie van een Mesh Wifi access point, Harman/Kardon speaker én Alexa stemassistent. Zoals je in onze multitest van Mesh Wifi-systemen hebt kunnen lezen was de Netgear Orbi de absolute winnaar. Alexa gebruiken we al een aantal jaar om het huis mee te bedienen en Harman/Kardon is een gerenommeerde naam in Hi-Fi-land. We konden dan ook niet wachten om de Orbi Voice te mogen testen!

Netgear Orbi Voice Verpakking

Aanrader
  • Design
  • Gebruiksgemak
  • App
  • Wifi
  • Geluidskwaliteit
  • Prijs
4.7

Samenvatting

De Orbi Voice is een prachtige combinatie van een Mesh Wifi systeem met een goede speaker en handige stemassistent. Hij scoort op alle vlakken erg goed, zowel qua design en wifi snelheid als qua geluidskwaliteit. De stemassistent werkt goed en reageert snel. De beperkte keuze qua streamingdiensten is een klein puntje. De beperkte mogelijkheden om geavanceerde instellingen in de app aan te passen zijn begrijpelijk maar het zou mooi zijn als de app daar melding van maakt. Het is geen goedkoop systeem, maar de prijs meer dan waard.

Orbi Voice in het kort

De Netgear Orbi Voice is in de basis een Mesh Wifi-systeem: een draadloos high end wifi-systeem. Het pakket bestaat uit een RBR50 router en een RBS40V satelliet. Het is de grotere en snellere uitvoering van de Orbi Micro (RBK23) die we in de multitest hebben gebruikt. Het bijzondere aan deze uitvoering is dat de satelliet een luidspreker is én voorzien is van een aantal microfoons voor stembediening.

Netgear Orbi Voice (RBK50V)

We bespreken kort de belangrijkste eigenschappen voor we met de test starten:

Mesh Wifi

Mesh wifi is een techniek waarmee wifi apparaten onderling kunnen verbinden samenwerken. De apparaten, zoals in dit geval de Orbi router en het Orbi access point staan draadloos met elkaar in verbinding waardoor je in huis één groot wifi-netwerk hebt. In principe heb je geen kabels of powerline adapters meer nodig voor goede wifi in huis.

Alexa

Alexa is de stemassistent van Amazon, de webwinkel gigant. Dankzij deze stemassistent kan je praten tegen je huis en allerhande slimme apparaten en diensten bedienen. Philips Hue lampen bijvoorbeeld, maar ook Spotify of informatie opvragen over het weer, files en welke afspraken er vandaag in je agenda staan. In eerste instantie was Alexa alleen beschikbaar in apparaten van Amazon zelf, zoals de Echo en Echo dot. Inmiddels komen we Alexa tegen in veel meer apparaten.

Harman/Kardon

Harman/Kardon is een bekend Hi-Fi merk, opgericht in 1953 door Sidney Harman en Bernard Kardon. Het bedrijft heeft een rijke geschiedenis en goede reputatie, zo waren zij bijvoorbeeld de eerste die (in 1958) een stereoversterker hebben geproduceerd. Ze zijn wereldwijd een van de grootste ondernemingen op audiogebied en sinds 2017 onderdeel van Samsung. Geen verkeerde genen dus.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.