Samsung Galaxy Home wordt binnenkort gelanceerd

0

Na de eerste aankondiging, vorig jaar zomer, is het bijna zover: de lancering van de Samsung Galaxy Home. Deze slimme stemassistent, die de concurrentie aangaat met o.a. de Amazon Echo en Google Home wordt naar verwachting in april gelanceerd.

Bixby slimme assistent

De Galaxy Home maakt gebruik van Samsung’s eigen Bixby virtuele assistent. Deze slimme assistent woont al sinds de Galaxy S8 in de meeste telefoons van Samsung. Dankzij de Galaxy Home krijgt Bixby een eigen plek en kan daardoor echt als assistent voor je slimme woning werken. Zo kan de Galaxy Home bijvoorbeeld als een hub fungeren  voor de SmartThings producten van Samsung. Maar hij kan ook andere smart home apparaten bedienen die compatibel zijn met het SmartThings platform.

Samsung Galaxy Home

Omringd door geluid

Samsung maakt voor de luidsprekers en microfoons gebruik van de know-how van AKG, een zeer gerespecteerde fabrikant van audio-apparatuur. AKG is inmiddels, samen o.a. Harman/Kardon en JBL, onderdeel van Samsung en daar maken ze goed gebruik van. Samsung claimt dat de luidsprekers in staat zijn het geluid te richten. Zo kan je de Bixby stemassistent overal in de ruimte goed horen. Het geluid wordt namelijk richting de vraagsteller gestuurd. Samsung positioneert de Galaxy Home als volwaardige luidspreker, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Apple Homepod en Sonos One. Je hebt dus niet alleen een stemassistent in huis maar ook een luidspreker waarmee je prima muziek kan luisteren.

Samsung Galaxy Home surround

Galaxy Home maakt van je huis in een slimme woning

Dankzij een ingebouwde SmartThings-hub kan de Galaxy Home gekoppeld worden aan allerlei slimme apparaten in huis. Zo zijn enkele koelkasten van Samsung al voorzien van SmartThings. Maar je kan niet alleen je huis slimmer maken, ook je dagelijks leven zou eenvoudiger moeten worden. Van het uitschakelen van verlichting en het vergrendelen van deuren tot het starten van de vaatwasser voor het slapengaan. Je kan routines starten met spraak of met je smartphone. Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Prijs en beschikbaarheid

Het is nog niet bekend wanneer de Galaxy Home officieel in Nederland beschikbaar komt. Ook over de prijs heeft Samsung nog niks losgelaten. Iets meer informatie kan je al vinden op de site van Samsung US.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.