Gebruikers van een tado slimme thermostaat kunnen door een update van de app de luchtkwaliteit in huis meten. Dankzij deze update krijg je inzichten en adviezen over de luchtkwaliteit binnenshuis en zorg je eenvoudig voor een gezonder binnenklimaat.

Tado app

Gezonde lucht

Tado° introduceert de klimaatcomfort skill in de tado app. Je krijgt met deze skill handige en gemakkelijke tips en suggesties voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. In de tado slimme thermostaten zitten al  temperatuur- en vochtsensoren waarmee je nu dus de luchtkwaliteit binnenshuis kan meten. Door metingen van de sensoren te combineren met slimme algoritmen kan tado adviezen geven. De algoritmen houden bijvoorbeeld rekening met hoe vaak de ramen worden geopend. Maar ook of er mensen aanwezig zijn, en wat de luchtkwaliteit in de directe omgeving is. Zo helpt tado je bij een gezondere thuisomgeving en een aangenaam klimaat. Zonder dat je daar extra apparaten voor hoeft te kopen.

Tado app & google home

Smart

Tado houdt ook rekening met de omgeving. Zo waarschuwt hij bijvoorbeeld op tijdstippen die een hoge vervuiling kennen. Zoals de spitsuren in een drukke stad. Tado° meldt dan dat de luchtkwaliteit in de omgeving afneemt en raadt je aan om je ramen een tijdje te sluiten. Wanneer de luchtvochtigheid in jouw huis of in een bepaalde ruimte te hoog of te laag is, geeft tado ° je praktische tips en advies over hoe je dit kunt verbeteren.

Luchtvervuiling

Luchtvervuiling en de luchtkwaliteit in huis worden steeds belangijker. Er is de laatste jaren veel meer onderzoek gedaan naar de nadelige gezondheidseffecten van slechte lucht. Volgens een recent rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woont ongeveer 91% van de wereldbevolking op plaatsen waar de luchtkwaliteit de grenzen van de WHO-richtlijnen overschrijdt. Een goede luchtkwaliteit binnenshuis kan het welzijn en de gezondheid verbeteren. Goede lucht heeft bovendien zelfs positieve effecten op de huid. Het kan ook de kans op verkoudheid verminderen, terwijl de slaapkwaliteit en zelfs de productiviteit van de bewoners toeneemt.

Tado Thermostaat

tado° V3+

De Klimaatcomfort Skill maakt deel uit van de nieuwe tado° V3+ productlijn van Slimme Thermostaten en Slimme Radiatorkranen. Je kan daarmee tot 31% besparen op je verwarmingsrekening, aldus tado. De nieuwe lijn is volledig compatibel met Apple HomeKit, Amazon Alexa en de Google Assistent en integreert naadloos in elk smart home ecosysteem.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.