Onlangs heeft Sony, meer dan tien jaar na de eerste versie, zijn iconische robothond Aibo opnieuw uitgebracht in de VS en Japan. De nieuwe versie is uiteraard flink verbeterd o.a. door meer sensoren, camera’s en de toevoeging van artificiële intelligentie. Nu heeft Sony de eerste grote software-update voor Aibo uitgerold, waardoor de robothond nu op patrouille kan in huis.

Aibo’s nieuwe functies

Een van de belangrijke nieuwe functies is gezichtsherkenning, Aibo kan tot 10 gezichten onthouden en herkennen met de camera in zijn neus (of moeten we snuit zeggen?). Bovendien kan hij de camera op zijn rug gebruiken om zijn positie in huis te bepalen. Sterker nog, hij kan zelfs gedetailleerde plattegronden van je huis te maken. Hoe meer tijd hij rondloopt in huis, hoe gedetailleerder zijn plattegrond wordt. Zo kan hij ook meubels en objecten zoals deuren en andere obstakels leren herkennen.

Sony Aibo neus

Op patrouille

Dankzij zijn zelfgemaakte plattegrond van het huis kan Aibo, door het hele huis, of in bepaalde delen van je huis, patrouilleren. Maar je kan ook hem ook bepaalde routes laten lopen, die je met de Aibo-app eenvoudig in kan stellen. Zo heb je dus een slimme bewaker om je huis in de gaten te houden. Helaas meldt Sony niet of het mogelijk is om op afstand via de camera’s mee te kunnen kijken. Lijkt ons een handige en nuttige toevoeging. Overigens zal de robothond niet bijten maar wel blaffen naar ongewenst bezoek. Als hij de personen herkent zal hij ze begroeten en een gloednieuw trucje laten zien, wat dat is maakt Sony niet bekend.

Sony Aibo

Aibo in Nederland?

We kunnen alleen maar hopen dat Aibo ook in Nederland uitgebracht wordt. Voorlopig is ie alleen in de VS en Japan te krijgen. In de VS is ie te koop voor, schrik niet, $ 2.899,99. Alhoewel, te koop is ie niet. De vraag is dusdanig groot dat alle beschikbare exemplaren verkocht zijn en je nu op een wachtlijst komt als je een Aibo wil kopen.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.