Het is tijd voor deel twee van het bezoek aan digitalSTROM. In de eerste aflevering hebben we gezien hoe het systeem werkt. In deze aflevering bekijken we de verschillende digitalSTROM koppelingen met onder andere Sonos, Hue en Alexa.

digitalSTROM koppelingen

Het systeem is in de basis een gesloten platform. Dat wil zeggen dat je er niet zomaar allerhande apparaten mee kunt bedienen. Ze kiezen daar bewust voor, om de goede werking van het systeem te kunnen garanderen. De afgelopen tijd is flink ontwikkeld en dat zie je terug in de verschillende koppeling die nu beschikbaar zijn. Denk daarbij aan bijvoorbeeld Sonos multiroom audio, Philips / Signify Hue verlichting, Bosch en Siemens huishoudelijke apparatuur en de Alexa stemassistent. In de showroom laat Rudirick een aantal van deze digitalSTROM koppelingen in werking zien. Ook passeren de verschillende bedieningsmogelijkheden revue.

digitalSTROM Koppelingen stem assistent alexa

Energieneutraal wonen

Uiteraard mag ook het groene & duurzame aspect van intelligente huizen niet ontbreken. digitalSTROM besteedt daar dan ook veel aandacht aan. Zo bouwen ze aan een database met informatie over het energieverbruik van tal van verschillende apparaten. Deze kennis wordt gebruikt om het energieverbruik van aangesloten apparatuur te beperken.

Ze denken echter ook groter en zien “sustainable energy” als een belangrijke strategische richting. Daar wordt in de ontwikkeling van het systeem dan ook veel aandacht aan besteed. Over heel Europa worden samenwerkingen met bouwbedrijven opgestart zodat ook in nieuwbouwprojecten digitalSTROM toegepast word. Dankzij deze intensieve samenwerking zijn veel van deze nieuwbouwwoningen energieneutraal. De overname van One smart control zorgt ervoor dat de ontwikkeling op energiegebied nog sneller gaat. One smart control is namelijk gespecialiseerd in de “groene” zijde van smart living.

Bezoek digitalSTROM deel 2

Bekijk het tweede deel van het bezoek aan het hoofdkantoor van digitalSTROM in Zurich. Rudirick duikt de showroom in en laat je zien wat je allemaal met het systeem kan doen. Veel kijkplezier!

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.