AVM heeft een serie nieuwe FRITZ Mesh Wifi repeaters aangekondigd. Van de nieuwe repeaters is niet alleen het design vernieuwd maar ze zijn ook technisch onder handen genomen. Daarmee maakt AVM een flinke sprong voorwaarts op het gebied van snelheid en mesh wifi.

Repeaters?

Anders dan de naam “repeater” wellicht doet vermoeden zijn de nieuwe FRITZ Mesh Wifi repeaters eigenlijk ook echte mesh wifi access points. Dus je kan ze ook met een kabel aansluiten zoals een echt access point en daarmee de maximale snelheid halen. Maar je kan ze ook puur draadloos gebruiken, zonder kabels maar natuurlijk wel met stroom. Zoals je in onze multitest mesh wifi systemen hebt kunnen lezen was de oude FRITZ!WLAN 1750 in puur draadloze modus niet zo’n hoogvlieger. Met een kabel aangesloten was het een van de beste systemen dus de potentie is er maar werd nog niet ten volle benut. Daar komt met de nieuwe serie verandering in!

AVM brengt vier nieuwe FRITZ Mesh Wifi repeaters uit:

FRITZ!Repeater 300

De FRITZ!Repeater 3000 is het topmodel en beschikt over de alle courante wifi technieken. Hij heeft meerdere antennes aan boord en kan tegelijkertijd alle apparaten van een stabiele en snelle verbinding voorzien. Wat de FRITZ!Repeater 3000 uniek maakt is dat het  een ‘Tri-band’ model is. Hij heeft een eigen toegewijde draadloze verbinding naar de FRITZ!Box router of andere Repeater 3000’s aan boord. Net zoals de toppers in de Mesh wifi multitest dus. We zijn dan ook heel benieuwd hoe de resultaten zullen zijn als we ‘m gaan testen. Een groot voordeel van deze repeater is dat ie losstaand is. Je kan hem dus op de ideale positie in huis neerzetten.

FRITZ!Repeater 3000

FRITZ!Repeater 2400

Dit is de opvolger van de al best wel goede WLAN1750 die we eerder getest hebben. Het uiterlijk heeft een make-over gekregen waardoor ie er weer fris en modern uitziet. Behalve het uiterlijk heeft ook het innerlijk een upgrade gekregen. De FRITZ!Repeater 2400 beschikt nu ook over meerdere antennes (en daarmee MU-Mimo) waardoor hij meerdere apparaten tegelijkertijd van wifi kan voorzien. Het resultaat is dat je draadloze netwerk veel sneller en stabieler aanvoelt.

FRITZ!Repeater 2400

FRITZ!Repeater 1200 & 600

De laatste twee modellen zijn hele compacte uitvoeringen. We vinden ze bijna schattig. De 1200 is de snellere uitvoering, die ondersteunt net als de grote modellen wifi op 2,4 GHz en 5 GHz. Ook beschikt de 1200 over een LAN-aansluiting zodat je ‘m als access point kan gebruiken. De 600 is het meest compacte model en beschikt alleen over 2,4 GHz wifi en mist de LAN-aansluiting. Overigens zijn beide compacte modellen uitgevoerd met meerderde antennes en MU-Mimo ondersteuning. 

Specificaties

Repeater 3000

Repeater 2400

Repeater 1200

Repeater 600

 • Mesh WiFi
 • WiFi AC+N
 • MU-MIMO
 • 1x 2,4 en 2x 5 GHz
 • 3.000 Mbit/s max.
 • 2x gigabit-LAN
 • Mesh WiFi
 • WiFi AC+N
 • MU-MIMO=
 • 2,4 en 5 GHz
 • 2.333 Mbit/s max.
 • 1x gigabit-LAN
 • Mesh WiFi
 • WiFi AC+N
 • MU-MIMO
 • 2,4 en 5 GHz
 • 1.266 Mbit/s max.
 • 1x gigabit-LAN
 • Mesh WiFi
 • WiFi N
 • MU-MIMO
 • 2,4 GHz
 • 600 Mbit/s max.

Prijzen en beschikbaarheid

De FRITZ!Repeater 3000 moet in de loop van april in Nederland beschikbaar komen. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend maar we verwachten dat hij rond de 130/140 Euro zal gaan kosten. De FRITZ!Repeater 2400, 1200 & 600 laten helaas nog iets langer op zich wachten, die zullen na de zomer beschikbaar komen. De adviesprijzen zijn nog niet bekend.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.