Helaas, de slimme gemotoriseerde Fyrtur en Kadrilj rolgordijnen van Ikea laten langer op zich wachten. In eerste instantie was sprake van beschikbaarheid vanaf medio februari. Maar inmiddels zijn de rolgordijnen helemaal niet meer te vinden op de verschillende sites van Ikea. Naar verluid is de lancering uitgesteld omdat de integratie in de TRÅDFRI-app nog niet goed genoeg was.

Ikea tradfri fyrtur verduisterend rolgordijn grijs

TRÅDFRI

De Kadrilj (lichtdoorlatend) en Fyrtur (verduisterend) rolgordijnen vallen onder TRÅDFRI-lijn van slimme producten van Ikea. De lijn bestaat tot op heden uit lampen, verschillende soorten lichtbronnen en een bewegingsmelder. De verlichting kan je bedienen met een afstandsbediening maar ook met de TRÅDFRI-app (voor iOS en Android). Op basis van verschillende internationale sites kunnen we opmaken dat de koppeling van de rolgordijnen in de TRÅDFRI-app de boosdoener van het uitstel is.

Ikea tradfri fyrtur verduisterend rolgordijn grijs app

Verklaring Ikea

Enige toelichting op het uitstel is er nog niet via de officiële kanalen van Ikea. Maar uit deze verklaring die Ikea aan een Duitse site heeft gegeven blijkt dat de app-bediening nog wat werk behoeft: “We willen onze klanten altijd het best mogelijke product aanbieden. In het geval van de slimme rolluiken FYRTUR en KADRILJ hebben we daarom besloten dat we pas met de verkoop beginnen wanneer hun functionaliteiten volledig kunnen worden benut en de controle ook mogelijk is via de TRÅDFRI-app. Daarom zal het begin van de verkoop een beetje worden vertraagd.”

Prijzen en beschikbaarheid

Er is vanuit Ikea nog een officiële nieuwe datum bekend gemaakt waarop de TRÅDFRI-rolgordijnen te verkrijgen zijn. We kunnen dus helaas alleen maar speculeren over een datum. De prijzen zijn al wel bekend, de Kadrilj lichtdoorlatende rolgordijnen en Fyrtur verduisterende rolgordijnen hebben een adviesprijs van € 99,95.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.