Verschillende Netgear routers zijn er al mee uitgerust: Circle. Dé app waarmee je tijd die je kinderen doorbrengen op internet kan controleren en beperken. Zij hebben nu in een nieuwe investeringsronde 20 miljoen dollar opgehaald om verder te bouwen aan hun platform.

Wat is Circle

Het bedrijf is van plan om de investering te gebruiken om zijn productaanbod uit te breiden en nieuwe partnerschappen aan te gaan met hardwaremakers en mobiele providers. Naast Netgear heeft bijvoorbeeld ook T-Mobile geïnvesteerd. In deze tijd van game- en internetverslaving is er veel aandacht voor oplossingen als Circle. Veel ouders kijken naar manieren om ervoor te zorgen dat kinderen en tieners niet verslaafd raken aan schermen. Waar veel oplossingen puur als app werken pakt Circle het anders aan. De basis is een apparaatje dat op je netwerk aangesloten wordt en het verkeer controleert. Met de app kan een ouder eenvoudig de tijdsduur beperken dat een apparaat, zoals een telefoon of tablet van een kind, toegang heeft tot internet.

Circle

Circle

Integraties

Hij is niet alleen als zelfstandig apparaatje verkrijgbaar. De functionaliteit is ook geïntegreerd in de Netgear Orbi router, de winnaar van onze Mesh Wifi multitest. Daarmee haal je dus in een klap een dijk van een wifi systeem in huis maar ook een manier om de schermtijd van je kinderen te beperken. We hopen dat straks meer fabrikanten vergelijkbare diensten zullen gaan integreren. Misschien niet eens alleen om de kinderen van het internet te laten afkicken… Onze eigen levens kunnen ook wel wat meer offline gaan in deze bijna volledig gedigitaliseerde samenleving. Al zeggen we het zelf.

Testen

We hebben in het verleden al eens getest met Circle. Dat was destijds niet zo’n denderende ervaring. De hardware was nog niet snel genoeg en de functionaliteiten te beperkt. De nieuwe versie is echter een stuk beter en we gaan daar binnenkort in een review dieper op in. Houd de site dus in de gaten en bezoek vooral ook eens de website: meetcircle.nl

 

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.