Bij ons is de aankondiging onder de radar door geglipt. Op de afgelopen CES heeft Oral-B hun nieuwste slimme tandenborstel getoond. De Oral-B Genius X. Volgens Oral B de slimste tandenborstel ter wereld, want voorzien van artificiële intelligentie.

Oral-B Genius X

De tandenborstel beschikt over kunstmatige intelligentie om het poetsresultaat nog beter te maken. De AI-technologie volgt waar mensen in hun mond poetsen. De bijbehorende Oral-B-app biedt gepersonaliseerde feedback op de gebieden die extra aandacht vereisen. Bijvoorbeeld omdat je teveel druk zet of juist een kies of tand niet voldoende lang hebt gepoetst. De AI zorgt er aldus Oral-B voor dat je altijd het beste poetsresultaat behaalt ongeacht je stijl van poetsen.

Oral-B Genius X uitvoeringen

Oral-B Genius X in drie kleuren. bron: twitter.com/oralb

Met app

De intelligentie van de tandenborstel an sich is natuurlijk weinig waard. Zo’n borstel kan je niet vertellen wat je kan verbeteren aan je poetstechniek. Daarom wordt ie met een app geleverd. De app geeft je tips op basis van je poetsbewegingen en houdt ook bij wanneer en hoe lang je hebt gepoetst. Dat lijkt ons in ieder geval een mooie stok achter de deur. De app zal je er wel aan herinneren dat je maar een keer je tanden hebt gepoetst en echt nog even aan de slag mag. Wellicht wordt je zelfs gemotiveerd om echt goed je best te doen. We zien al een soort tandenpoetscompetitie voor ons!

Evolutie of revolutie

In eerste instantie lijkt een tandenborstel met intelligentie ons een nogal dure oplossing. Welk probleem wordt met zo’n AI-tandborstel eigenlijk opgelost? Wat kan kunstmatige intelligentie toevoegen aan ons tandenpoetsritueel? De revolutie van elektrisch poetsen was echt een stap vooruit. Maar of een slimme tandenborstel nou zoveel toevoegt, we vragen het ons af. Wellicht wordt dat duidelijker als de Oral-B Genius X daadwerkelijk op de markt verschijnt, in september 2019.

Prijs en beschikbaarheid

De lancering van de Oral-B Genius X staat gepland voor september 2019. Of ie dan ook direct of op korte termijn in Nederland op de markt komt is op dit moment nog onbekend. Helaas blijft het ook gissen naar de prijs. Al vermoeden we dat hij een fors prijskaartje zal krijgen.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.