Inleiding

Inhoud

Sonos heeft de Amp geheel vernieuwd. De nieuwe Sonos Amp is een krachtige en veelzijdige versterker die traditionele bekabelde luidsprekers voorziet van geluid. Hij is twee keer zo krachtig als zijn voorganger, ondersteunt Apple AirPlay 2, meer dan 50 streamingservices, en hij beschikt over een HDMI-aansluiting voor de TV. Dat vraagt om een test!

Sonos Amp Voorkant

Aanrader
 • Design
 • Gebruiksgemak
 • App
 • Geluidskwaliteit
 • Prijs
4.6

Samenvatting

Sonos heeft met de vernieuwde Sonos Amp een grote sprong voorwaarts gemaakt. Hij klinkt heel erg goed, veel beter dan zijn voorgang. Muziek luisteren op de Amp is een feestje, mede dankzij de erg goede app. Bovendien ziet de Amp er goed uit en is aansluiten en installeren een fluitje van een cent. De HDMI-aansluiting is een leuke toevoeging maar moet nog beter uitgewerkt worden. Al met al echt een aanrader als je op zoekt bent naar een multiroom & streaming versterker.

Sonos Amp in het kort

Sonos is natuurlijk het bekendst van hun multiroom en streaming speakers zoals de Sonos Play 5, Sonos One en de Playbar soundbar. Maar ze zijn ooit begonnen met de Zone player serie. Losse apparaten die je op je bestaande installatie kan aansluiten. Had je al een versterker dan koos je voor de Zoneplayer 80 of 90 (inmiddels opgevolgd door de Sonos Connect). Wilde je graag je bestaande luidsprekers gebruiken dan koos je voor de Zoneplayer 100 of 120 (opgevolgd door de Connect Amp).

De Sonos Amp is dus een slimme versterker, waar je je eigen luidsprekers op aan kunt sluiten. Het is een directe afstammeling van de Connect Amp. Al lijkt hij in niets op de voorgaande serie. De ingenieurs bij Sonos hebben zo goed als alles aan de Amp onder handen genomen. Niet alleen is ie veel krachtiger, hij beschikt ook over meer aansluitingen en het design is compleet vernieuwd.

De Amp beschikt net als de Sonos Beam soundbar over een HDMI-ARC aansluiting. Met de aansluiting kan je je TV met de Amp verbinden. Dankzij deze aansluiting kan de Amp het geluid van je TV laten horen, zo kan je dus eenvoudig je TV-geluid een upgrade geven.

Bovendien heeft Sonos in samenwerking met Sonance een serie inbouw en outdoor luidsprekers uitgebracht die een perfecte match vormen met de vernieuwde Amp.

Specificaties Sonos Amp

 • Afmetingen: 64 x 217 x 217 mm (H x B x D)
 • Gewicht: 2,1 kg
 • Versterker: Klasse D
 • Maximaal vermogen: 2 x 125 Watt (bij 8 Ohm)
 • Aansluitingen achterzijde:
  • Ethernet (2x)
  • HDMI ARC
  • Stereo RCA ingang
  • Subwoofer uitgang

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.