Design

Het ontwerp is weer typisch Sonos nieuwe stijl, in lijn met de nieuwe Play 5, One en Beam: minimalistisch. De gehele Amp is uitgevoerd in mat zwart kunststof. Op de voorzijde van de Sonos Amp zitten drie aanraakgevoelige bedienings’knoppen’, die met een subtiele witte bedrukking te herkennen zijn. Met deze knoppen pas je het volume aan, skip je tracks of pauzeer of speel je muziek.

Sonos Amp detail voorzijde

Op de bovenzijde vinden we een groot rond element waar in het midden het Sonos logo in verwerkt is. Dit ronde element doet denken een luidsprekerconus, een leuk detail en het ziet er ook best chique uit.

Sonos Amp bovenkant

Achterop zitten alle aansluitingen. Ook hier is alles weer zeer minimalistisch en strak vormgegeven. De luidsprekeraansluitingen zijn bedoeld voor gebruik met banaanpluggen. Als je die niet aan de luidsprekerkabels hebt dan levert Sonos gelukkig ook extra pluggen mee zodat je toch de kabels eenvoudig kan aansluiten.

Sonos Amp kabels aangesloten

Sonos Amp installeren

De installatie van de Sonos Amp is erg eenvoudig, zoals we van Sonos gewend zijn. Maar let op: in vergelijking met de speakers van Sonos komt er iets meer werk kijken bij de fysieke installatie omdat je meer kabels moet aansluiten. De app loodst je er stap voor stap doorheen en binnen een minuut of 10 draait alles.

We hebben de Amp aangesloten op de bestaande luidsprekers en de TV. Gelukkig hadden we nog een oude set luidsprekerkabels met banaanstekkers liggen, die hoefden we alleen maar om te prikken. En achter de TV hadden we al een netwerkkabel liggen, dus de Amp is zo verbonden met het netwerk. Heb je geen netwerkkabel op de plek waar je de Sonos Amp wil neerzetten dan kan je ook wifi gebruiken.

De laatste stap is de HDMI-kabel aansluiten. Let erop dat je de HDMI-ARC aansluiting op de TV gebruikt. ARC staat voor Audio Return Channel, dat zorgt ervoor dat het geluid vanuit de TV via de HDMI-kabel naar de Amp gestuurd kan worden. Heb je geen HDMI-ARC aansluiting op je TV dan verkoopt Sonos ook een adapter voor een optische aansluiting. Beschikt je TV ook niet over een optische aansluiting? Dan kan je zeer waarschijnlijk wel de tulp-aansluiting gebruiken. Dat hebben we niet getest en zeer waarschijnlijk ben je dan beter af met een nieuwe TV.

Nu rest ons alleen nog het toevoegen van muziekdiensten. Daarin biedt Sonos keuze te over. Ze bieden bijna alle diensten wel aan. Het toevoegen van een muziekdienst is een fluitje van een cent. Alles wordt vanuit de Sonos-app geregeld, je hoeft eigenlijk alleen maar je accountgegevens van bijvoorbeeld Spotify, Tidal of Soundcloud in te voeren en op OK te drukken.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.