Ikea en Sonos hebben de handen ineen geslagen. Vorig jaar hebben zij al een prototype laten zien van de gezamenlijk ontwikkelde speaker, de Symfonisk. Vanochtend heeft Ikea, voorafgaand aan de officiële lancering op 9 april, al twee productfoto’s getoond.

Red Dot Award

In een persbericht kondigde Ikea aan dat zij dit jaar maar liefste zeven Red Dot Awards in de wacht heeft gesleept. Zo wonnen de Zweden niet alleen de prestigieuze designprijs voor een tuinbank (model Brusen) en een bureaulamp (model Svallet) maar dus ook voor hun wifi speakers. Deze wifi-speakers zijn in samenwerking met Sonos ontworpen worden op 9 april tijdens een evenement in Milaan officieel onthuld.

Ikea Sonos Symfonisk wifi speaker staand boeken

Ikea x Sonos Symfonisk wifi speaker

Hoewel er nog niet veel bekend is over de speaker kunnen we op basis van de foto’s al wel duidelijk zien dat de styling een mooie match is tussen de wat sobere industriële signatuur van Sonos en het Scandinavische design van Ikea. Een zwarte body met een stoffen voorkant waarachter de luidsprekers verborgen zitten. In de voorkant is ook een uitsparing voorzien voor bedieningsknoppen. Zo te zien voor volume aanpassen en afspelen/pauzeren, zoals we dat op vrijwel alle Sonos speakers zien.

Ikea Sonos Symfonisk wifi speaker liggend naast bed

Liggend of staand

De Symfonisk is zowel liggend als staan te monteren. Hoewel er nog geen foto van de achterkant is lijkt het dat de speaker eenvoudig horizontaal aan de muur gehangen kan worden, zodat je er iets op kan zetten of leggen. Dat geeft de term boekenplank luidspreker weer een hele nieuwe lading.

Symfonisk prijzen en beschikbaarheid

Helaas blijft het tot de officiële lancering gissen naar specificaties. We durven nog niks te zeggen over prijzen, kleuren en beschikbaarheid. Al lezen we her en der dat de Symfonisk in augustus dit jaar in de winkels komt te liggen. Als we de geruchten mogen geloven dan zal de wifi speaker qua prijs onder de prijs van Sonos’ eigen speakers zitten. De goedkoopste Sonos speaker op dit moment is de Play 1 en die kost € 179,-.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.