Google heeft een lange traditie van 1 april grappen. Zeker de laatste jaren worden ze steeds inventiever en origineler. Natuurlijk zien we ze inmiddels van verre aankomen maar dat mag de pret niet drukken. Sterker nog, we zien er eigenlijk wel naar uit! Op 30 maart begint het al een beetje te kriebelen, wat zou Google dit jaar bedacht hebben? We Google heeft een lange traditie van 1 april grappen. We zetten de vijf slimste Google 1 april grappen in totaal willekeurige volgorde op een rijtje!de vijf slimste Google 1 april grappen in totaal willekeurige volgorde op een rijtje!

Google Tulip (2019)

Wat als planten konden praten? Of wat als je met planten zou kunnen praten? Google Tulip is het allernieuwste projecten van Google. Ze hebben de Google Assistent geleerd om met Tulpen te communiceren. Ze hebben er echt werk van gemaakt dit jaar, wij moesten in ieder geval smakelijk lachen om het filmpje. Maar goed, we hebben sommige van onze planten ook al een naam gegeven.

Google Gnome (2017)

We hopen stiekem nog steeds op een hoesje voor de Google Home die hem op deze Google Gnome laat lijken. De Google Home speaker voor buitenshuis, verkleed als tuinkabouter. Met een licht depressief-cynische insteek à la HAL 9000 uit Stanley Kubrick’s 2001: A Space Odyssey.

Google Wind (2017)

Nederland is een prachtig land maar het regent veel te vaak, volgens Armin van Buuren, die een rol speelt in het filmpje. Daar mag wel eens iets aan gedaan worden. Daar hebben de slimmeriken bij Google wel een oplossing voor: Google Wind. Laten we op windstille dagen de Nederlandse windmolens inzetten om de regen weg te blazen!

Google Self driving bike (2016)

Mijn persoonlijke google 1 april favoriet, al is het alleen maar omdat ik al jaren op zo’n fijne Vanmoof fiets. Qua productie is dit filmpje echt een hele klus geweest, zoals je ook in de Making of kan zien (onder deze video).

Making of Google Self Driving Bicycle

Google Haptic Helpers (2017)

In 2017 was er heel veel te doen om VR (Virtual Reality). Google speelde daar nogal geestig, en licht over-the-top, op in met de Google Haptic Helpers. Zij zorgen ervoor dat je een super realistische VR-ervaring kan krijgen, met de meest suffe VR-voorbeelden die te bedenken zijn.

 

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.