Bowers & Wilkins heeft vandaag hun langverwachte multiroom systeem gelanceerd: Formation. Zoals het de gerenommeerde Britse speakerbouwer betaamd is het een premium systeem dat volledig gericht is op de beste geluidskwaliteit. Een grote stap voor het merk dat al meer dan 50 jaar luidsprekers maakt, maar nog tot op heden geen multiroom systeem in het gamma had.

Bowers & Wilkins Formation Lineup

Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins is opgericht in de jaren 60, 1966 om precies te zijn, en heeft zich in de jaren sinds de oprichting opgewerkt tot een toonaagevende luidsprekerbouwer. De luidsprekers van B&W staan in menig studio, en zeker niet de minste. Het doel van de Britten was dan ook om een draadloos multiroom-systeem te ontwikkelen dat de kwaliteit van hun gerenomeerde ‘klassieke’ luidsprekers kan benaderen. De reden dat B&W niet eerder met een eigen systeem is gekomen is dat zij de kwaliteit ondermaats vonden. Ze hebben het hele systeem daarom zelf ontworpen.

B&W Formation

Het systeem heeft de naam Formation gegekregen, een duidelijk verwijzing naar het in formatie kunnen spelen, de essentie van multiroom! De ontwerpers hebben duidelijk hun best gedaan een opvallend en eigentijds ontwerp te maken. Alle onderdelen van de Formation Suite zijn stijlvol vormgegeven met opvallende stijlelementen. De line-up bestaat op dit moment uit 4 luidsprekers en een subwoofer, we bespreken ze kort:

Formation Duo

B&W Formation Duo

De Duo is een monitor luidspreker, met optionele stand. Het is de “eerste draadloze luidsprekers voor streaming die voldoet aan de meest veeleisende bekabelde standaarden” aldus Bowers & Wilkins. Dit is de meer klassieke luidspreker, gericht op stereo weergave van muziek. Gewoon, zoals we dat al sinds de  jaren 60 kennen. Maar dan modern. Hij is leverbaar in zwart en zit. Wat de stands kosten is nog onbekend.

  • Afmetingen: 39,5 x 19,7 x 30,5 cm (h x b x d) 10,6 kg
  • Kosten: € 3.999,99 per paar

Formation Wedge

B&W Formation Wedge zwart

Wedge, Engels voor wig, is een moderne speaker. Een model zoals alle bekende multiroom fabrikanten in het gamma hebben. Het bijzondere aan het exemplaar van B&W is de curve in de behuizing. Hij straalt daardoor zijn geluid 120 graden breed uit en zou in staat moeten zijn zelfs een grote ruimte met een prima stereobeeld te vullen.

  • Afmetingen: 25,4 x 28,1 x 26,0 cm (h x b x d) 6,5 kg
  • Kosten: € 999,99

FORMATION BAR

 

B&W Formation Bar

Uiteraard mag ook een soundbar niet ontbreken: de Bar genaamd. Ook deze speaker zit tjokvol techniek en is bijzonder vormgegeven. Hij beschikt onder andere over 9 luidsprekerunits en een speciale centerluidspreker zodat hij het TV-geluid tot leven doet komen.

  • Afmetingen: 10,9 x 124,0 x 10,7 cm (h x b x d) 5,5 kg
  • Kosten: € 1.249,99
FORMATION AUDIO

B&W Formation Audio

Liever je huidige versterker en luidsprekers behouden? Dat kan met de Audio. Een multiroom streamer die je aansluit op je eigen installatie. Zo kan je het beste van twee werelden combineren en het multiroom systeem uitbreiden naar andere ruimtes in huis met behoud van de vaste installatie als basis.

  • Afmetingen: 4,4 x 21,5 x 26,3 cm (h x b x d) 1,0 kg
  • Kosten: € 699,99
FORMATION BASS

B&W Formation Bass op vloer

Films en muziek komen pas echt tot leven met een subwoofer. Zeker bij films is het belangrijk de geluiden en muziek niet alleen te horen maar ook te voelen. Met de Formation Bass biedt B&W daar een oplossing voor. Een draadloze subwoofer die gecombineerd kan worden met alle speakers in de serie om het laag nog beter te laten klinken.

  • Afmetingen: 23,4 x 44,0 x 24,0 cm (h x b x d) 12,0 kg
  • Kosten: € 1.099,99

Technische specificaties

De Formation serie kan overweg met de volgende audio-systemen en streamingdiensten:

Apple® AirPlay 2®-technologie
Spotify® Connect
Roon Ready
Bluetooth In

Meer weten? Bezoek dan de site van Bowers & Wilkins.

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.