René Froger zong er al over: “Een eigen huis een plek onder de zon en altijd een netwerk in de buurt waarmee ik verbinden kon.” Maar ja, als dat wifi-netwerk “HZ692367” heet, dan voelt het niet echt als thuis toch? Wij zijn gek op leuke wifi namen, al is het alleen maar om bij je bezoek een glimlach op het gezicht te toveren. Of bij de buren. Daarom hebben we onze leukste en origineelste wifi namen verzameld!

Leukste wifi namen

Een originele, grappige of gewoon leuke naam voor je wifi netwerk zorgt ervoor dat je altijd je eigen thuisnetwerk herkent. Het kost helaas soms wel wat moeite om het in te stellen op al je apparaten. Zeker als je veel verschillende apparaten met je wifi-netwerk verbonden hebt kan je er zo een uur met zoet zijn. Maar ja, wie mooi wil zijn moet pijn lijden toch? Hierbij onze selectie van de leukste namen in willekeurige volgorde:

 • It hurts when IP
 • Geen netwerk gevonden
 • Michiel de Router
 • Surveillance busje 23-A
 • Pretty Fly For a Wi-Fi (zo heet ons netwerk)
 • Wifi van de buren (je raadt het al, zo heet het netwerk van onze buren, echt!)
 • Internets
 • Klik hier voor wifi
 • Kijk mam, zonder draadjes
 • The Wu Tang Lan
 • Geheim netwerk
 • Wifi Soerjadi
 • [naam van een eiland](op welke wifi zit je? ik zit op Hawaii :-))

De leukste wifi namen voor je gasten netwerk

Natuurlijk biedt je gasten ook wifi aan. Maar niet op je eigen wifi netwerk natuurlijk, want potentieel onveilig! Dus maak je voor gasten een gasten wifi netwerk aan. Daar hebben we ook wel wat leuke wifi namen voorbij zien komen:

 • Gratis internets
 • Drop It Like It’s Hotspot
 • Gast…
 • The Promised LAN
 • Het internet is stuk
 • AIVD Hotspot
 • Dit is niet mijn wifi vriend

Tips voor het aanpassen van je wifi naam

Zoals gezegd kan het aanpassen van je wifi naam best wat werk opleveren. Om het eenvoudiger te maken hebben we wat tips voor je.

Tip 1

Noteer altijd de naam en het wachtwoord van je huidige wifi netwerk voordat je iets aanpast. Je zal net zien dat een van je apparaten niet op de nieuwe wifi wil verbinden en dat je terug moet naar de oude naam.

Tip 2

Pas de naam bij voorkeur aan met een pc of laptop met een kabel in de router of het modem. Wij hebben wel eens met een telefoon de wifi naam aangepast en een tikfout in het wachtwoord gemaakt. Gevolg: wifi onbereikbaar en geen enkel apparaat kon nog verbinding maken. Dat voorkom je door met een kabel te verbinden, dan kan je heel eenvoudig het wachtwoord goed intikken als het misgaat.

Tip 3

Noteer je wachtwoorden goed én duidelijk leesbaar. Let goed op met dubbelzinnige tekens als 0 en O (nul en hoofdletter o) en l (kleine letter L) en I (hoofdletter i) bijvoorbeeld. Bij sommige routers, die van FRITZ! bijvoorbeeld, zoals de 7590 die we eerder getest hebben, kan je een printje maken van het wachtwoord, doe dat en bewaar ‘m goed.

Tip 4

Gebruik een password-manager (of in het Nederlands: een wachtwoordkluis). Dat zijn apps waar je al je wachtwoorden in kan bewaren. Met een password manager kan je moeilijke wachtwaarden genereren en voor al je accounts een eigen uniek wachtwoord gebruiken. Voor de app zelf hoef je dan maar één wachtwoord te onthouden. Goede password managers zijn o.a. Lastpass en 1 Password.

Succes!

Delen via...

Laat een reactie na:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.